Παρέλαση 28 Οκτωβρίου σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φέρνει και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 την Κυριακή, και ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, τίθενται σε εφαρμογή ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή, και σε όλους τους δήμους της Αττικής, για την παρέλαση 28 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, την 28η Οκτωβρίου, στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, για την παρέλαση, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09:00 μέχρι το τέλος της παρέλασης: Λ. Βασ. Αμαλίας, και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών μέχρι την πρώτη παράλληλο. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Δήμος Αθηναίων (Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών), από τις 06:00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων: Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Πειραιά, από τις 06:00 μέχρι τις 14:00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 την Κυριακή, και μπήκαν ήδη σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-10-2018):

(1) Από ώρα 05.00 μέχρι ώρα 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.
Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.
Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.
Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

(2) Από ώρα 10.30 μέχρι ώρα 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.
β. ΣΑΒΒΑΤΟ (27-10-2018):

Από ώρα 10.30 μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.
γ. Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 – ΚΥΡΙΑΚΗ:

(1) Από ώρα 03.00 και μέχρι πέρατος της παρέλασης, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου , καθ’ όλο το μήκος της.
Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Γ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.
Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

(2) Από ώρα 05.00 και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

(3) Από ώρα 07.00 σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στρατηγού Κακαβού.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

παρέλαση 28 Οκτωβρίου


Πλέον, για την παρέλαση, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00 της 25-10-2018 μέχρι ώρα 15.00 της 28-10-2018.
Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2017 μέχρι πέρατος της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου 2018.
Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.
Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου.
Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018.
Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.
28 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ανάλογη της σημασίας των επετείων αυτών με τη συμμετοχή σπουδαστών, μαθητών και συλλόγων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: Γενικό σημαιοστολισμό στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης από τις 8 το πρωί της 25ης Οκτωβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση σε ολόκληρη τη Μητροπολιτική Ενότητα κατά τις βραδινές ώρες στις 25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου, καθώς επίσης και μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών του.

Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Ώρα 18.30: Επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1. Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου από τη χορωδία «Γιάννης Μάντακας» Α.Π.Θ.
(Διεύθυνση Χορωδίας: Εριφύλη Δαμιανού)
2. Προσφώνηση του Πρύτανη Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα
3. Ομιλία από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, καθηγητή κ. Νικόλαο Βαρσακέλη, με τίτλο «Από τη χρεοκοπία στο έπος (1893-1912, 1932-1940)»
4. Μουσικό μέρος από την Ορχήστρα του Α.Π.Θ.
(Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτριος Δημόπουλος)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 10.00: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ώρα 11.00: Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Ώρα 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

Ώρα 12:30: Έναρξη στεφανιοδρομίας από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων του Δ.Δ. Γέφυρας με τελική άφιξη των δρομέων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Ώρα 14:00: Άφιξη των δρομέων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη – Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος.

– Ομιλίες στα σχολεία (εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης), τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους λοιπούς φορείς, με μέριμνα των οικείων Αρχών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές Πολιτικές και Προξενικές Αρχές κατά την κρίση τους.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου – Ώρα 11.00: Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου). Έναρξη της παρέλασης.

Πηγή: www.newsit.gr