Μύλος με τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική – Καθηγητές και καταληψίες παίζουν τη γάτα με το ποντίκι.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έσβησαν τα... ίχνη του Ρουβίκωνα και έκαναν “ανθρώπινη αλυσίδα” καθηγητές της σχολής, όμως φοιτητές, μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν ανακατάληψη. Ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ένα “παιχνίδι” με το ποιος θα έχει το... κλειδί του γραφείου 516 στη Φιλοσοφική.

Με απόφαση της Κοσμητείας το γραφείο 516 όπου είχε εγκαταστήσει γραφείο ο Ρουβίκωνας μέσα στη Φιλοσοφική βάφτηκε και κλειδώθηκε.

Στη συνέχεια καθηγητές έκαναν “αλυσίδα” μπροστά στην πόρτα ώστε ο χώρος να μην λειτουργήσει ως γραφείο του Ρουβίκωνα όπως είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνεται κάθε Τετάρτη τα μέλη του.

Λίγο μετά τις 10:00 φοιτητές μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν στο σημείο για να ανοίξουν το “γραφείο” και επικράτησε ένταση.


Όπως εξηγεί η καθηγήτρια του ΦΠΨ Μαρίζα Φουντοπούλου επί της ουσίας αυτή τη στιγμή ο χώρος είναι κλειδωμένος και τα κλειδιά βρίσκονται στα χέρια των αρχών του ΕΚΠΑ, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν τα μέλη του Ρουβίκωνα θα επιχειρήσουν νέα κατάληψη. Πρόθεση των αρχών είναι ο χώρος να αποδοθεί στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό της σχολής ωστόσο όλα δείχνουν ότι είναι πολύ εύκολο για την αναρχική ομάδα να καταλάβει εκ νέου το γραφείο 516.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή

Πηγή: www.newsit.gr