Ξέφραγο αμπέλι ο Έβρος – Η Τουρκία αφήνει ελεύθερα περάσματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Τουρκία συνειδητά δεν φυλά τα σύνορα από την πλευρά της στον Έβρο ως όφειλε, αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή επικαλούμενη υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γεγονός ότι τα σύνορα είναι αφύλακτα από την πλευρά της Τουρκίας έχει οδηγήσει στην μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Εβρο.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Εβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα», λένε τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη έχουν γίνει διαβήματα τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και προς την Αγκυρα προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τη γειτονική χώρα, ώστε να περιοριστεί η δράση των διακινητών.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε το θέμα στις τουρκικές αρχές. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές ότι έως και 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί από το Ιράν και το Ιράκ στην Τουρκία, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των πιέσεων στα ελληνικά βόρεια σύνορα.

Αποκαλυπτική της πίεσης από την παράνομη είσοδο μεταναστών στον Εβρο είναι η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου πολλοί μετανάστες παρέμεναν περιμένοντας να καταγραφούν από τις Αρχές και στη συνέχεια να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη καταλήγουν οι μετανάστες πολλές φορές με πούλμαν που οδηγείται από τους διακινητές απευθείας από τα σύνορα.

Πηγή: www.newsit.gr

br