Μεσσηνία: Ο μεσογειακός κυκλώνας φέρνει αυτές τις εικόνες – Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας από την Καλαμάτα μέχρι τη Φοινικούντα


Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» έφτασε στη Μεσσηνία με τα κυριότερα προβλήματα να υπάρχουν στη Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές. Τεράστια κύματα και βροχή που πέφτει ασταμάτητα στη Μεσσηνία…

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» έφτασε στη Μεσσηνία με τα κυριότερα προβλήματα να υπάρχουν στη Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές. Στην παραλία της Καλαμάτας τα κύματα έχουν ανέβει στην Ναυαρίνου και ήδη πολλά τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες έχουν παρασυρθεί, με τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Άδειοι δρόμοι και άδειες οι περισσότερες κεντρικές πλατείες.

Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν σταδιακά άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του κόλπου και στα παράλια.

Δεδομένης της πρόγνωσης για μεσογειακό κυκλώνα στην περιοχή, συνήλθε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν από το πέρασμά του.
Ο μεσογειακός κυκλώνας έφτασε στη Μεσσηνία

Δείτε στο επόμενο βίντεο την κατάσταση που επικρατεί στην Φοινικούντα…

Posted by Nikos Anastasios Tsonis on Friday, September 28, 2018

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθούπολης ανέβασε το ακόλουθο βίντεο…

Posted by Giorgos Miggas on Friday, September 28, 2018

Μεσογειακός κυκλώνας: Η εικόνα στην παραλία της Καλαμάτας

Το παρμπρίζ ενός λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ έσπασε ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης, σήμερα το πρωί στις 10.00, λίγα μέτρα από την στάση στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου μετά το ξενοδοχείο Ελιτ. Το συγκεκριμένο λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το Φιλοξένια και στην στάση δίπλα στην ταβέρνα “Όαση” επιβίβασε δυο τουρίστες για να τους φέρει στην πόλη.

Μόλις ξεκίνησε το όχημα, από τον δυνατό αέρα έφυγε από την θέση του ο μπλε κάδος – ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε από την Τροχαία,δεν είχε φρένα και προσγειώθηκε στην μπροστινή δεξιά πλευρά του ανεμοθώρακα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι.

Ευτυχώς δημιουργήθηκε μόνο αυτή η ζημιά, που κοστολογείται περίπου 2.000 ευρώ και δεν υπήρξε τραυματισμός…

Απαγορευτικό για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ.

Επίσης πιθανότατα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πρόκειται να εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στα ηλεκτροφόρα δίκτυα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει πως η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα ηλεκτροφόρα δίκτυα και πιο συγκεκριμένα σε αγωγούς, καλώδια, στύλους, υποσταθμούς, μονωτήρες κλπ. Οι πολίτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν τα στοιχεία αυτά, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, κλπ.

Επισημαίνει ακόμη πως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει αγωγό ή άλλο στοιχείο του Δικτύου στο έδαφος, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr, tharrosnews.gr, messinialive.gr