Ρουβίκωνας: «Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Να γάζωνε με το αυτόματο»; video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν και η στάση του ειδικού φρουρού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Τώρα και από τον Ρουβίκωνα.

Ήταν γύρω στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (17.09.2018) όταν περίπου 10 μέλη από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», φορώντας κράνη, έφτασαν στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό.

click4more

Ρουβίκωνας: Το video από την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν

Το πρώτο που έκαναν, όπως φαίνεται και στο video που είδε το «φως» της δημοσιότητας, ήταν να ζητήσουν από τον φρουρό να βγει από το κουβούκλιο. Εκείνος, φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και με το όπλο στα χέρια, φαίνεται όντως να βγαίνει από το κουβούκλιο και να κοιτά έναν από τους αντιεξουσιαστές να σπάει τζάμια.

Η στάση του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο για ανεπάρκεια, κρίνοντας πως ο φρουρός θα έπρεπε να έχει κινηθεί και πράξει διαφορετικά.

Για το θέμα τοποθετήθηκε μέχρι και ο ίδιος ο Ρουβίκωνας, με ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας να κάνει το εξής σχόλιο στο Facebook:

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός.Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ;Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα.Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ«.

Δείτε την ανάρτηση

Ρουβίκωνας


Θυμηθείτε στο βίντεο πώς έδρασε ο Ρουβίκωνας και πώς αντέδρασε ο Ειδικός Φρουρός

Πηγή: www.newsit.gr