Ηράκλειο: Έτσι σκοτώθηκε ο 16χρονος Πέτρος – Εικόνες που σοκάρουν στο ενετικό λιμάνι με το νεκρό μαθητή – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δάκρυα στο Ηράκλειο για τον ανατριχιαστικό θάνατο του άτυχου μαθητή. Ο 16χρονος Πέτρος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του κολλητού του φίλου...

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία με τον 16χρονο μαθητή,  που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο λιμενοβραχίονα στο Ηράκλειο, τη γνωστή λεωφόρο “μπαι-πας”. Το άτυχο παιδί, μαθητής της Β’ Λυκείου, «καρφώθηκε» με το κεφάλι στους κυματοθραύστες, που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα και σκοτώθηκε.

Ο  16χρονος Πέτρος ήταν παρέα με έναν φίλο του. Κάποια στιγμή  βρέθηκε να περπατάει στο προστατευτικό τοιχίο του λιμενοβραχίονα, ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν επιχείρησε να πηδήξει σε χαμηλότερο επίπεδο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να παραπατήσει και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας με το κεφάλι.

Ανατριχιαστικό το γεγονός πως ο άτυχος νέος σφηνώθηκε σε μία τρύπα και χρειάστηκε μεγάλη επιχείρηση ανδρών της 3ης  ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του. Παρά την άμεση κινητοποίηση του λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ, οι ελπίδες για τη διάσωση του 16χρονου εξανεμίστηκαν όταν γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το παιδί δεν βρισκόταν στην ζωή.
Ηράκλειο: Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Δεκάδες Ηρακλειώτες που έκαναν τον περίπατό τους στον βόρειο λιμενοβραχίονα παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ενώ ο φίλος του άτυχου νέου βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ο 16χρονος Πέτρος είχε χάσει τη ζωή του πρόωρα και αναπάντεχα με τρόπο σοκαριστικό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο άτυχος 16χρονος έπεσε με το κεφάλι. «Ο θάνατος του διαπιστώθηκε με την άφιξη του γιατρού του ΕΚΑΒ» ανέφερε ο κ. Δουβής ο οποίος συμπλήρωσε ότι το ύψος από το οποίο έπεσε ο άτυχος μαθητής ήταν περίπου 4 μέτρα.


Με πληροφορίες από cretapost.gr, cretalive.gr και neakriti.gr

Πηγή: www.newsit.gr