«ΕΡΩΤΕΣ &ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου

ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ»

16  Σεπτεμβρίου 2018

Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού, ο πολιτιστικός οργανισμός  Sound & Picture Theatre Production  και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζουν για μία και μοναδική παράσταση το έργο ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ .

Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» και «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την  Κυριακή  16  Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα  21:00

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης  Πάνος Αγγελόπουλος   συνεργάζεται με τον έξοχο μουσικό  Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη  μουσική και τα χορικά του έργου  όπως και με την   σπουδαία  χορογράφο  Έρση Πήττα για την  διδασκαλία και την κινηση του χορού.

Ένας  συνδυασμός, λόγου, κίνησης, μουσικής  & video art  σε μια πρωτότυπη σκηνική συνύπαρξη.

Κορυφαίες ελληνίδες ηθοποιοί  ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες  του Ευριπίδη.

Άννα  Φόνσου, Άντζελα  Γκερέκου,  Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου,  Κατερίνα  Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.

Συμμετέχει ομάδα χορού από 20 ηθοποιούς.

Μια θεατρική σύνθεση, εμπνευσμένη από τις επτά τραγωδίες του Ευριπίδη, όπου η σύμπραξη αναδεικνύει  το πάθος, την ένταση, τη συνύπαρξη αλλά και τη σύγκρουση της λογικής με το άλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, Μια σκηνική συνύπαρξη, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, αλλά σε ενιαία διάσταση, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα, τους ρόλους και τις πολιτικές των ηρωίδων του σπουδαίου τραγωδού.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος πιστός στα κείμενα του τραγικού ποιητή, εστιάζει στις επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, με στόχο να ανιχνεύσει το μυστικό της ενεργητικής και δύσκολης τραγικής πορείας τους επισημαίνει:

Είναι αλήθεια ότι οι γυναικείες πρωταγωνιστικές μορφές, πάντα ακραίες, αλλά και γοητευτικές, στις τραγωδίες του Ευριπίδη δεν ακολουθούν τα καθιερωμένα μέχρι τότε δεδομένα χαρακτηριστικά δράσης. Η συμπεριφορά τους δεν λογαριάζεται με την έγκριση ή την επίκριση της ηθικής. Θέλουν να κατακτήσουν την οντολογική τους αυτάρκεια για καταξίωση της αυτονομίας τους και να παλέψουν ενάντια σε ό,τι λειτουργεί ανασχετικά με την ελευθερία τους. Δεν ανέχονται να εξοριστούν στην απουσία, αλλά ούτε και να φυλακιστούν στην παρουσία. Οι γυναίκες αντιστέκονται για να υπάρξουν με τον δικό τους ρόλο από την αρχαία εποχή έως και σήμερα.

Πρωταγωνιστούν:

Άννα  Φόνσου, Άντζελα  Γκερέκου,  Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου,Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα  Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.

Oμάδα  χορού – 20 ηθοποιών –

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία- Προσαρμογή: Πάνος  Αγγελόπουλος

Μετάφραση : Γιώργης  Έξαρχος

Μουσική :  Δημήτρης  Παπαδημητρίου

Κίνηση: Έρση  Πήττα

Μουσική Διδασκαλία: Ευγενία Καρλάφτη

Σκηνικά :  Γιάννης Ζημιανίτης

Κοστούμια: Λευκή  Δεριζιώτη

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά – Χωρίς διάλειμμα

TIMΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη 50 €, Α ζώνη 30 €, Β ζώνη 20 €, Άνω διάζωμα 15€, Ειδικές ομάδες 10€