Κατερίνα Νοτοπούλου: Εργάστηκε ή όχι ως καθαρίστρια στον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η νεότερη υπουργός του παρόντος κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία μέχρι πρότινος τελούσε διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η αναφορά σε δημοσιεύματα του Τύπου ότι η κ. Νοτοπούλου είχε προσληφθεί το 2012 στον τομέα της καθαριότητας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ειδικότερα, το αντικείμενο συζήτησης και η απορία των χρηστών στα social media είναι ο ακριβής ρόλος της κ. Νοτοπούλου στον τομέα της καθαριότητας. Εργάστηκε ως καθαρίστρια ή όχι; Η Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος Κίκη Τσιλιγκερίδου δημοσιεύει στο λογαριασμό της στο Facebook στοιχεία και διευκρινίσεις για το εργασιακό προφίλ της νυν υφυπουργού. «Επειδή πολλοί το έχετε κάνει εικόνα και χαίρεστε. Η Νοτοπούλου ουδέποτε εργάστηκε στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης – ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. Προσελήφθη με δίμηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας προκειμένου να εργαστεί ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ναι;

EDIT: Μάλιστα προσελήφθη τον Μάιο του 2012 προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Από τότε ηθικό πλεονέκτημα», σχολιάζει η δημοσιογράφος.