Με λουκέτο απειλείται το μαγαζί που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης – Τι βρήκαν οι ελεγκτές

Πρόκειται για το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Θέρμη, Στο μαγαζί που εμφανίζεται έγιναν απανωτοί έλεγχοι, δύο Σαββατοκύριακα μετά από καταγγελίες των ιδιοκτητών του χώρου.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί; Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Έθνος» υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες, σε ποσοστό που αγγίζει το 50% από αυτό που ορίζει η άδεια λειτουργίας. Οι υπεύθυνοι είχαν μετατρέψει σε πάρκινγκ, χωρίς άδεια, το γειτονικό οικόπεδο.

Λειτουργούσαν παράνομα φωτεινές πινακίδες έξω από το μαγαζί και… άλλα πολλά.

Το αστυνομικό τμήμα ζήτησε από το Δήμο Θέρμης να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας και να σφραγιστεί η επιχείρηση, αφού από πέρσι έχουν διαπιστωθεί πέντε φορές υπεράριθμοι πελάτες, γεγονός που κρύβει κινδύνους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Πρεμιέρα με… παρατράγουδα

Οι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο στην πρεμιέρα, που έγινε στις 11 Αυγούστου. Συνελήφθη μάλιστα στενός συνεργάτης του Νίκου Βέρτη, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που μισθώνει το χώρο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο μαγαζί βρίσκονταν 1.400 άνθρωποι ενώ το ανώτατο όριο της άδειας λειτουργίας είναι 975.

Ο χώρος που χρησιμοποιούνταν σαν πάρκινγκ για τους πελάτες και σαν έμμεση κυκλοφοριακή σύνδεση, είναι δημοτική έκταση 300 τ.μ. για την οποία δεν είχε δοθεί έγκριση από τη δημοτική αρχή.

Επίσης, οι τέσσερις από τις πέντε ταμειακές μηχανές, έκοβαν αποδείξεις στο όνομα άλλης εταιρείας. Σύμφωνα με το «Έθνος» με αυτή την εταιρεία είχε γίνει ιδιωτικό συμφωνητικό, δύο μέρες πριν την πρεμιέρα.

Μετά τον έλεγχο, τόσο ο συνεργάτης του τραγουδιστή, όσο και ο προσωρινά υπεύθυνος του χώρου, κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όλο το Σαββατοκύριακο και οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στο αυτόφωρο.
Ξανά τα ίδια το επόμενο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το «Έθνος» και την επόμενη εβδομάδα. Ο τραγουδιστής εμφανίζεται Παρασκευή και Σάββατο…

Στο νέο έλεγχο διαπιστώθηκαν πάλι υπεράριθμοι (1.120 άνθρωποι αντί για 975) ενώ βεβαιώθηκε και παράβαση με τη λειτουργία φωτεινών διαφημιστικών πινακίδων, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν ορατές από τους οδηγούς και μπορούσαν να επηρεάσουν την κυκλοφορία.

Σε αυτό το δεύτερο έλεγχο, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και μπήκε πρόστιμο 84.000 ευρώ για τις πινακίδες.

Στο έγγραφο που έστειλε το Αστυνομικό Τμήμα στο Δήμο Θέρμης, για ανάκληση της άδειας του μαγαζιού, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η παράβαση των υπεράριθμων έχει βεβαιωθεί πέντε φορές το 2017 και φέτος.

Οι μισθωτές του χώρου, αναμένεται να στείλουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης, που θα αποφασίζει για την τύχη του νυχτερινού κέντρου.

Πηγή: Έθνος