Ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ στο ΗΡΩΔΕΙΟ στις 17 Σεπτεμβρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 Ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

'ΑTHENS REVISITED ….Μύθοι και Ήρωες'

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 21:00

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛOY

 

Την  Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός.

Συμμετέχουν ο βιρτουόζος βιολονίστας Zoltàn Maga και η Δήμητρα Σελεμίδου

Στο Ηρώδειο μαζί τους ο σπουδαίος Ισπανός συνθέτης  José-Maria Cano.

 

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του New York Times Athens Democracy Forum και τον τριήμερο εορτασμό του στην Αθήνα.Μέρος των εσόδων της συναυλίας διατίθενται για τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

 

H καθιερωμένη συνάντηση του Μάριου Φραγκούλη με το κοινό του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, φέτος γίνεται υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της καταξιωμένης δημιουργού,  Λίνας Νικολακοπούλου.  Ο Μάριος Φραγκούλης σε τραγούδια από το διεθνές κλασσικό και Classical Crossover ρεπερτόριό του μαζί με μοναδικές στιγμές από τα μνημειώδη έργα Carmina Burana, La Traviata, Canto General, Άξιον Εστί, Όρνιθες και αγαπημένες ταινίες όπως το “La Vita E Bella”, “Dances With Wolves”, “West Side Story”, “Zorba the Greek”, την ταινία “Schindler’s List” και την ταινία “Blue” του  Preisner.

Μια επίσκεψη, μια βόλτα στην Ακρόπολη  και στο Θησείο στο πιο ιστορικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η Αθήνα συναντά τους Ήρωες και τους Μύθους της ξανά στις 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

JOSE-MARIA CANO

Ο Jose-Maria Cano είναι συνθέτης , μουσικός και μουσικός παραγωγός.

Για 16 χρόνια από το 1982 μέχρι το 1998  ήταν μέλος και ο κυριότερος συνθέτης του ποπ ροκ γκρουπ Μecano. Ο Jose έδωσε τα πρώτα του κονσέρτα στην Μαδρίτη ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο.

Από το 1984 και μετά άρχισε να συνθέτει και για άλλους τραγουδιστές όπως: η Anna Belen, την Amaya Uranga, την αξέχαστη Sara Montiel, τον Julio Inglesias, τον Miguel Bose, Alaska, Francoise Hardy, Sarah Brightman , Simone, Μάριος Φραγκούλης και άλλους.

Έγραψε τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον ισπανόφωνο κόσμο,

Μετά τη διάλυση του Μecano, ο Cano έγραψε την Οπερα LUNA που ηχογραφήθηκε με τον Placido Domingo στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2002 συνέθεσε τον ύμνο της Ρεάλ Μαδρίτης που επίσης τραγούδησε ο Domingo.

Το 2006 συνέθεσε ένα θρησκευτικό  τραγούδι που ερμηνεύτηκε από τη Montserrat Caballe  κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

'Εξι χρόνια αργότερα διηύθυνε την Ορχήστρα του τελευταίου κονσέρτου που έδωσε η Montserrat Caballe στη Μαδρίτη.

Zoltan Maga

Βιρτουόζος Βιολονίστας που ζει και δημιουργεί σε μια μικρή αλλά διάσημη χώρα της Κεντρική Ευρώπης, την Ουγγαρία όπου μπορεί να καυχιέται για την φυσική ομορφιά και τις επιτυχίες της στις τέχνες και τις επιστήμες. Ο μοναδικός αναγνωρίσιμος  βιρτουόζικος τρόπος που παίζει, ο χαρακτηριστικός τρόπος που αναμειγνύει τα στυλ της κλασσικής μουσικής, της φολκλορικής μουσικής, της ποπ μουσικής  και άλλων ειδών μουσικής του χάρισαν την παγκόσμια αναγνώριση. Τα κύρια χαρακτηριστικά της τέχνης του είναι η δεξιοτεχνία, ο εξαιρετικός δυναμισμός του, η ανάγκη του να δώσει μέσα από την ψυχή του αγάπη με την  ελπίδα πως η μουσική θα κάνει τον κόσμο καλύτερο. Η αποστολή του σαν μουσικός  είναι να γνωρίσει και να αγαπήσει ο κόσμος  τον Ουγγρικό λαό και την κουλτούρα του. Μέσα από τις συναυλίες του σχεδιάζει  να κάνει το κοινό του πιο ανοιχτό σε άλλα έθνη και άλλες κουλτούρες.

Με τις φιλανθρωπικές του συναυλίες κινητοποιεί και ενώνει χιλιάδες ανθρώπους πέρα απο τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές. Για αυτό ακριβώς έχει ονομαστεί από τους μουσικούς και το κοινό ως «Ο Βιολονίστας της Αγάπης». Ο Βιρτουόζος Βιολονίστας  Zoltan Maga έχει δώσει συναυλίες σε πάνω από εκατό χώρες σε πέντε ηπείρους παίζοντας για Βασιλιάδες, Αρχηγούς κρατών, Υψηλόβαθμα εκκλησιαστικά στελέχη και παγκοσμίως γνωστούς σταρ.

O Zoltan Maga ξεκίνησε τις σπουδές του  στο Talentum (Talent) International Art School of Dance and Music. Το 1997 πήρε το δίπλωμα του (Artist Diploma in the folk music section) από τον  Βιολονίστα Miklos Szenthelyi ο οποίος είναι βραβευμένος με το Kossuth Award, το υψηλότερο βραβείο πολιτισμού σε όλη την Ουγγαρία . Όταν έγινε ο πρώτος Βιολονίστας στην ορχήστρα Rajko Orchestra, το πρώτο βήμα στην καριέρα του, κέρδισε φήμη για την αγάπη του στην πατρίδα του σε σχεδόν όλες τις χώρες τις Ευρώπης όπως επίσης και στην Αμερική και Άπω Ανατολή.  Αργότερα έκανε περιοδεία στον υπόλοιπο κόσμο με την Budapest Gypsy Orchestra, η οποία δημιουργήθηκε από τον ίδιο, και έκανε συναυλίες με μεγάλη επιτυχία όπου και αν βρέθηκε.

Η Προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

Πληροφορίες :

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Τιμές εισιτηρίων:

Μειωμένα/Αμεα: 18€

Άνω διάζωμα: 27€

Γ Ζώνη: 43€

Β Ζώνη: 56€

Α Ζώνη: 66€

Διακεκριμένη: 86€

Προπώληση εισιτηρίων :

Ticktetservices:

-         Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνικά: 210 7234567

-         Online: https://www.ticketservices.gr/event/marios-frangoulis-athens-revisited-herodeion/?lang=el

-         σε ολα τα καταστήματα PUBLIC

και στο tickets.public.gr