Εύβοια: Κανένα ενεργό μέτωπο φωτιάς στα Ψαχνά

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εξακολουθεί να καίει. Το χωριό Κοντοδεσπότι χρειάστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Συνολικά 500 άτομα απομακρύνθηκαν. Η μάχη ήταν σκληρή. Η φωτιά τη νύχτα διασπάστηκε και συνεχίζει να καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή. Η Εύβοια εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση συναγερμού.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από το πρωί έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη Βόρεια Εύβοια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Το σημείο ωστόσο δεν ευνοούσε το έργο των πυροσβεστών. Δεν μπορούσαν να πλησιάσουν οχήματα και να “χτυπήσουν” τη φωτιά από το έδαφος.
Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί. Ευτυχώς επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ