Φωτιά στην Αττική: Συλλυπητήρια από την πρεσβεία των ΗΠΑ και της Ολλανδίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη βαθύτατη συμπάθειά της προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων από τη φωτιά στην Αττική, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ. Ανάλογο μήνυμα από τον Αμερικανό πρέσβη αλλά και την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.

«Η σκέψη μας είναι με την Πυροσβεστική και όλους εκείνους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές», αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ στο μήνυμά της.

«Σκέψεις και προσευχές με τους κατοίκους της Ραφήνας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά απόψε» είχε γράψει νωρίτερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ τη συνδρομή τους. Όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και σήμερα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.
Μετά την πρεσβεία των ΗΠΑ, της Ολλανδίας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν ήταν η μοναδική που έστειλε τη στήριξή της στους κατοίκους της Αττικής που δοκιμάζονται με τον χειρότερο τρόπο. Το ίδιο έκανε και η πρεσβεία της Ολλανδίας, επίσης στο twitter. «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική. Η συμπάθειά μας σε όλους όσοι επλήγησαν από τις φωτιές» ανέφερε το μήνυμα της ολλανδικής πρεσβείας.

Πηγή: www.newsit.gr