Κιλκίς: Γεννήθηκε πρόωρα το βρέφος μετά το φοβερό τροχαίο της μητέρας του – Αγωνία και για 9χρονο κοριτσάκι – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η έγκυος μητέρα ανατράπηκε στο Κιλκίς με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα. Το παιδί που κυοφορούσε γεννήθηκε πρόωρα και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών...

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» η 30χρονη γυναίκα, που μαζί με την 9χρονη κόρη της τραυματίστηκε χθες σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Άνω Ποταμιάς – Κιλκίς και ανετράπη.

Η γυναίκα, που ήταν έγκυος, υποβλήθηκε σε επεμβάσεις και το παιδί που κυοφορούσε γεννήθηκε πρόωρα και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Το 9χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από το «Παπαγεωργίου» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του «Ιπποκρατείου», από όπου αναμένεται η επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.
Το φοβερό τροχαίο στο Κιλκίς

Το ΙΧ που οδηγούσε η γυναίκα, στο οποίο επέβαινε και η κόρη της, για άγνωστο λόγο ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Άνω Ποταμιάς – Κιλκίς.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, η 30χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, οξεία υποαραχνοειδή αιμορραγία και πνευμοθώρακα δεξιά. Αφού έγιναν οι εξετάσεις και η αξονική στο νοσοκομείο του Κιλκίς, η γυναίκα, έγκυος 30 εβδομάδων, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Παπαγεωργίου μετά από συνεννόηση με νευροχειρουργικό και με το μαιευτικό του νοσοκομείου αυτού.

Οι εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο του Κιλκίς έδειξαν ότι το έμβρυο είναι ζωντανό. Λίγο αργότερα γεννήθηκε πρόωρα και οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες.

Οσον αφορά το 9χρονο κορίτσι, ο κ.Ρεβενάκης, ανέφερε ότι υπέστη ανοιχτό κάταγμα αριστερού βραχίονα στο άνω τριτημόριο με παρεκτόπιση και ότι πιθανόν να υπάρχει τρώση της μασχαλιαίας αρτηρίας.

«Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σε αξονική , έγινε ορθοπαιδική εκτίμηση και εξωτερική οστεοσύνθεση άνω άκρου. Διακομίστηκε και αυτή στο Παπαγεωργίου κατόπιν συνεννόησης με το αγγειοχειρουργικό και το παιδοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου αυτού» πρόσθεσε ο κ. Ρεβενάκης.
Οι εικόνες στο σημείο του τροχαίου

Πηγή: www.newsit.gr