Κρήτη: Η σκοτεινή αλήθεια πίσω από τα κεράσματα με σοκολάτες – Μίλησε για όλα τα 10χρονο κοριτσάκι.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θύελλα στην Κρήτη με την υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η 10χρονη αποφάσισε να μιλήσει για όλα όσα την απασχολούσαν...

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει εντός της ημέρας ένας ηλικιωμένος άνδρας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μίας 10χρονης στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα όταν σε αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας του Ηρακλείου καταγγέλθηκε πως τα τελευταία δύο χρόνια ο 74χρονος ασελγούσε σε βάρος της 10χρονης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ηλικιωμένο και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκου. Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος ενώ ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 74χρονος φέρεται να έδινε 2ευρα στην ανήλικη για να αγοράζει σοκολάτες. Με αυτό τον τρόπο φέρεται να εξαγόραζε τη σιωπή της, για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις. Ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε έκανε τις πράξεις που του αποδίδουν.
Στο εδώλιο για ασέλγεια και ένας 49χρονος πατέρας

Αύριο, εξάλλου, συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες η εκδίκαση της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος ενός 11χρονου κοριτσιού από τον ίδιο του τον πατέρα. Η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2009 όταν το 11χρονο – τότε – κορίτσι είχε αποκαλύψει στη μητέρα του τα όσα φέρεται να βίωνε στα χέρια του πατέρα του. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα της μικρής κατήγγειλε στις Αρχές τον – τότε – σύζυγό της και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πριν λίγες ημέρες, ξεκίνησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – του 49χρονου πατέρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί – σε πρώτο βαθμό – σε κάθειρξη 27 ετών. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον της Έδρας ότι είναι αθώος. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε ότι προέβη στις ασελγείς πράξεις τις οποίες κατήγγειλε το 2009 η κόρη του και για τις οποίες έχει κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Εξάλλου, ο 49χρονος ισχυρίστηκε ότι το παιδί είχε πει όσα είπε τότε μετά από πίεση που δέχτηκε από τη μητέρα του, καθώς το ανδρόγυνο δεν τα πήγαινε καλά. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος είπε ότι η γυναίκα του είχε δεσμό με άλλον άνδρα κι ότι ήθελε να χωρίσει με τον ίδιο. Αυτός είναι – σύμφωνα με τον κατηγορούμενο – ο λόγος για τον οποίο η πρώην σύζυγός του είπε στην κόρη τους να ισχυριστεί ότι ο πατέρας της ασέλγησε σε βάρος της.

Πηγή: cretapost.gr, neakriti.gr

br