82χρονος ανέβηκε στο πιο ψηλό δέντρο της πλατείας με ελληνική σημαία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τί κι αν λέει ότι είναι 82 χρονών, κανένας δεν τον πιστεύει. Και είναι λογικό, γιατί η καθημερινότητά του απέχει πάρα πολύ όχι μόνο από αυτή ενός συνομήλικού του αλλά κι ενός νέου άντρα. Πρόκειται για τον Γιώργο Ουρεϊλίδη, ο οποίος στα 82 του βάλθηκε να μας …τρελάνει και να σηκώσει όλη την πλατεία Ειρήνης στο «πόδι», όταν άρχισε να ανεβαίνει σε έναν πλάτανο της πλατείας Ειρήνης.

Χθες το πρωί, Πέμπτη 5 Ιουλίου, ήταν που ο κος Γιώργος αποφάσισε να κάνει αυτή την πράξη. Κατά τις 9:30 που περνούσε από το σημείο σκέφτηκε πως θα μπορούσε να ανέβει στο «πιο ψηλό δέντρο της πλατείας», όπως μας είπε, αλλά πρώτα θέλησε η κίνησή του να αποκτήσει έναν συμβολισμό. Γι’ αυτό και αγόρασε μία μεγάλη ελληνική σημαία ώστε να την κυματίσει όταν κατακτούσε την κορυφή αυτού του υψηλού πλάτανου.

Η ανάβαση άρχισε και δεν πέρασαν πολλά λεπτά, μέχρι να συγκεντρωθεί ένα μικρό πλήθος από κάτω από το δέντρο, προκειμένου να δουν τον πεισματάρη παππού να κάνει αυτό που ελάχιστοι νέοι μπορούν: Να φτάνει στο κορυφαίο γερό κλαδί του δέντρου. Στα καφενεία όλοι κοιτούσαν …στον ουρανό, οι άνθρωποι που ήταν συγκεντρωμένοι από κάτω παρακολουθούσαν έκπληκτοι το πρωτότυπο (αν και πολύ επικίνδυνο) αυτό εγχείρημα, ενώ δεν ήταν λίγοι – περαστικοί ή επιχειρηματίες – που ανησύχησαν, καλώντας τον παππού να κατέβει από το δέντρο, προς αποφυγή ατυχήματος ή δυστυχήματος.

Το αν κάποιος κάλεσε αστυνομία ή πυροσβεστική παραμένει άγνωστο, μιας που όταν ο παππούς κατέβαινε εμείς περνούσαμε από το σημείο.

«Ξέρω τί κάνω, σκαρφαλώνω όλη μου τη ζωή, δεν θα έκανα κάτι για να αφήσω πίσω μου παιδιά και εγγόνια», μας λέει λίγο μετά την προσγείωση ο κος Γιώργος, ο οποίος καμαρώνει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και ένα δισέγγονο. Ζει πολλές δεκαετίες στην Κομοτηνή, κατάγεται από την Ιτέα Φερών και μας εξηγεί πως όλη του την ζωή είναι δραστήριος, τρέχει, σκαρφαλώνει, περπατάει, κάνει όσα τον κρατούν νέο, όπως μας λέει.

Και ασφαλώς δέχεται πολλά σχόλια, όπως και χθες. Άλλοι φοβήθηκαν και είπαν ότι δεν θα έπρεπε να κάνει μία τέτοια πράξη, άλλοι πάλι «του έβγαλαν το καπέλο», όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά από αρκετούς ηλικιωμένους στην πλατεία. «Ο κόσμος δεν με πιστεύει όταν τους λέω πως είμαι 82 ετών. Οι άνθρωποι στην ηλικία μου είναι όλοι τους, κι αν μπορούν, μόνο στα καφενεία», μας λέει.

Συνταξιούχος από την ΔΕΗ, ο Γιώργος Ουρεϊλίδης, έχει σκαρφαλώσει σε πολύ ψηλές κολώνες, όπως μας διηγείται, χωρίς όμως να έχει ανάγκη στις περισσότερες αναβάσεις την προστατευτική ζώνη, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Αλλά έχει κάνει και άλλους «άθλους», όπως το να ανεβεί, με την μητέρα του στην πλάτη του, 1.420 σκαλιά στην Κολωνία!

Αλλά ακόμη κι όταν η μέρα του κου Γιώργου δεν περιλαμβάνει τέτοιες …περιπέτειες, σίγουρα απέχει από ένα κλασικό 24ωρο ενός μέσου συνταξιούχου, πόσω δεν μάλλον ενός 82χρονου. «Εγώ κάθε μέρα που ξυπνάω ανεβαίνω με το ποδήλατο στο υδραγωγείο της Κομοτηνής. Κι από εκεί ξεκινάω και τρέχω μέχρι να φτάσω στη Νυμφαία. Όταν φτάσω, μετά επιστρέφω ξανά τρέχοντας», εξηγεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το χθεσινό πρωινό, για τους ανθρώπους που συχνάζουν ή διέρχονταν από την πλατεία Ειρήνης, σίγουρα θα μείνει αξέχαστο και θα σχολιάζεται για τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, η καταγραφή της ανάβασης θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων, μιας που οι άνθρωποι του Photo Star αποτύπωσαν φωτογραφικά την στιγμή με τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό.

Πηγή: xronos.gr