Πανελλήνιες 2018: Η εικόνα στο μπροστινό θρανίο θα της μείνει αξέχαστη – Θρίαμβος μετά την αγωνία

Οι Πανελλήνιες ολοκληρώθηκαν και άφησαν πίσω πολλά στιγμιότυπα που προκαλούν συζητήσεις. Ένα από αυτά στον Βόλο…

Ο Βόλος συζητάει για τη μάνα που έδωσε Πανελλήνιες μαζί με την κόρη της και μάλιστα στην ίδια αίθουσα. Η 50χρονη σήμερα Μαρία Μαστρογιάννη –εργαζόμενη στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και η κόρη της τελειόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Βόλου Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου ανέβηκαν χέρι- χέρι τον «Γολγοθά» των πανελλαδικών εξετάσεων στηρίζοντας και δίνοντας κουράγιο η μία στην άλλη. Mε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πανηγύρισαν αγκαλιασμένες τη διπλή επιτυχία.

Η Δέσποινα Σταθοπούλου πέταξε στα ύψη του βαθμολογικού πίνακα και ήταν μία από τις πρώτες του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Ως υποψήφια της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στα αρχαία και την έκθεση και να συγκεντρώσει 17.771 μόρια, βάζοντας στόχο την σχολή ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της, Μαρία Μαστρογιάννη, τα πήγε εξίσου καλά συγκεντρώνοντας 14.153 μόρια και στοχεύοντας στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θυσίασε πολλά από την προσωπική της ζωή και τις υποχρεώσεις της για να μπορέσει να μελετήσει και να κάνει την προσπάθειά της. Αν μαμά και κόρη πέτυχαν τον στόχο τους θα το διαπιστώσουν τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών, που περιμένουν εναγωνίως, κρατώντας σφικτά η μία το χέρι της άλλης.
«Διάβαζα μαζί με την κόρη μου στο σπίτι»

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Διαβάζαμε μαζί, μαζί γνωρίσαμε τα όριά μας, μαζί κάναμε θυσίες και δίναμε κουράγιο η μία στην άλλη. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο, πες ένα απωθημένο. Για προσωπικούς λόγους δεν έδωσα πανελλαδικές και αποφάσισα να το κάνω τώρα. Τώρα ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξω έναν νέο κύκλο, αυτόν της πραγματοποίησης ονείρων», αναφέρει η Μαρία Μαστρογιάννη, η οποία γιόρτασε τα 50ά γενέθλια στις 10 Ιουνίου, ενώ διάβαζε για να δώσει εξετάσεις την επομένη στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.
Έδωσαν Πανελλήνιες στην ίδια αίθουσα

Μαζί με την κόρη της βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα εξέτασης και μάλιστα κάθονταν σε αντικριστά θρανία. Με τα μάτια ευχήθηκε η μία στην άλλη καλή επιτυχία και η παρουσία της μαμάς κοντά στην κόρη έδινε κουράγιο και στις δύο.

«Είναι πολύ υπερήφανη για τη μαμά μου», ανέφερε η Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου που είχε στήριγμα τη μητέρα της σε όλη τη δύσκολη και ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Διαβάζαμε μαζί και έπαιρνα κουράγιο. Όταν την έβλεπα να προσπαθεί προσπαθούσε κι εγώ περισσότερο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, με δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές», λέει η Δέσποινα Σταθοπούλου.
Αντιγραφή μέσω ακουστικού στις Πανελλήνιες

Το ευτράπελο που συζητήθηκε περισσότερο στις φετινές Πανελλήνιες έγινε σε σχολείο στην Κω. Το γραπτό της 18χρονης μαθήτριας μηδενίστηκε στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.

Πιο συγκεκριμένα, 18χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει επιμελώς ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου με αυτό το ιδιαίτερο κόλπο να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα. Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση ενώ στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr