Μπουτάρης: «Το Thessaloniki Pride συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το φετινό Thessaloniki Pride με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν» διοργανώνεται από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, από την ομώνυμη οργάνωση με τη σύμπραξη και υποστήριξη πολλών εθελοντικών οργανώσεων και τίθεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινά την Τετάρτη 20/06 με υπαίθριο πάρτυ στον πεζόδρομο της Ζεύξιδος και θα κορυφωθεί το Σάββατο 23/06 το πρωί με συγκέντρωση και δρώμενα στο Λευκό Πύργο για να ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη παρέλαση το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για το φεστιβάλ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη στήριζε και θα στηρίζει το θεσμό και ως αποτέλεσμα αυτής της στήριξης είναι ότι η Θεσσαλονίκη κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση του Europride το 2020.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι είναι δύσκολο να περάσει η αντίληψη της διαφορετικότητας σε μια συντηρητική κοινωνία και ότι πρέπει αυτή η νοοτροπία να αλλάξει σιγά σιγά «να μην έχουμε κωλύματα που πολλές φορές εκδηλώνονται και μια βία». Έκανε λόγο για θεσμική ανάγκη της αποκατάστασης της διαφορετικότητας «τελευταία είδαμε καβγάδες ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο για το που μπορεί να φτάσει αυτό το πλαίσιο». Σημείωσε ότι ρόλος του δήμου είναι να πιέζει για να γίνονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Τόνισε ότι το pride σα θεσμός είναι εξωστρεφής και συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις και το φόβο επεισοδίων ανάφερε ότι πάντα υπάρχουν αντιφρονούντες που εκδηλώνουν την αντίδραση τους με βία και κάλεσε την αστυνομία να περιφρουρήσει την εκδήλωση.

Πηγή: thessnews