Εγκρίθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγκρίθηκε και η τρίτη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Και ο τρίτος εισαγγελέας είπε το «ναι» στην χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιεί απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τον πειθαρχικό έλεγχο που διενεργείται σε βάρος των δύο προηγούμενων εισαγγελέων που συμφώνησαν να το χορηγηθεί άδεια.

Επόμενο επακόλουθο είναι να λήξει την απεργία πείνας. Η 48ωρη άδεια θα ισχύσει μόλις βγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ ο εισαγγελέας του συμβουλίου ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Η 48ωρη άδεια εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, εγκρίθηκε υπό τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα μια φορά την ημέρα.

Η πρώτη αντίδραση Κουφοντίνα: Σήμερα, νίκησε η αλληλεγγύη

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την απόφαση να του δοθεί νέα – η τρίτη κατά σειρά – 48ωρη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε άρθρο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, από το νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που κάνει, ο καταδικασθείς για τη δράση του στη 17Ν υποστηρίζει ότι «σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.

Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.

Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας

14/6/18»

[newsit]