Στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια στάση εδώ θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν φτάσει στη Σιγκαπούρη για να συναντήσει, στις 12 Ιουνίου, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Κρήτη και στην αμερικανική βάση της Σούδας προκειμένου να γίνει ο ανεφοδιασμός του Air Force One.

Επίσκεψη στην Ελλάδα έστω και δια της… πλαγίας θα κάνει το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One θα σταματήσει στην Κρήτη προκειμένου να γίνει ο ανεφοδιασμός του πριν την αναχώρησή του για τον τελικό προορισμό του, τη Σιγκαπούρη. Εκεί, την Τρίτη (12.06.2018) θα γίνει η ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Θα «πατήσει» Κρήτη ο Τραμπ;

Εκείνο που δεν αναφέρουν οι πληροφορίες είναι αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα κατέβει από το Air Force One όταν αυτό προσγειωθεί στην Κρήτη ή όχι. Δεν αποκλείεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πολυπληθείς αποστολή που θα τον συνοδεύει να παραμείνει στο προεδρικό αεροσκάφος μέχρι να ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός.

Ωστόσο, στον αμερικανικό τομέα της βάσης της Σούδας έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την… υποδοχή του Air Force One. Και όλα δείχνουν πως δεν είναι απίθανη μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τη διοίκηση και το προσωπικό της αμερικανικής βάσης.

Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν στη… στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφαλείας. Όπως και να έχει, στην αμερικανική βάση της Σούδας έχει σημάνει συναγερμός.

Η βάση της Σούδας θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Αλλά και για εκείνες του ΝΑΤΟ. Κυρίως όσον αφορά στις επιχειρήσεις που γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο, όπου σημειώνεται πως η ένταση λόγω της Τουρκίας είναι αυξημένη.

Με πληροφορίες από ekriti.gr

Πηγή: www.newsit.gr