Βόλος: Στα δικαστήρια με συσκευή οξυγόνου για χρέη στο δημόσιο – Τα δάκρυα που συγκλόνισαν.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα χρέη στο δημόσιο τον έφεραν στα δικαστήρια. Η ανθρώπινη ιστορία άγγιξε τους πάντες στον Βόλο...

Στο δικαστήριο με συσκευή για χρήση οξυγόνου για χρέη στο δημόσιο. Πρωταγωνιστής ένας 88χρονος που την περασμένη Παρασκευή (25-05-2018) οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης για οφειλή στο Δημόσιο. Φεύγοντας από το σπίτι, ο ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, πήρε μαζί του και τη συσκευή για χρήση οξυγόνου.

Η σύζυγός του έκλαιγε απαρηγόρητη επί ώρες στους διαδρόμους των δικαστηρίων ύστερα από τη σύλληψη. Η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε το αίτημα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ηλικιωμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα και εξέδωσε διάταξη γύρω στις 14.00 το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Όμως, όλο αυτό το διάστημα το ηλικιωμένο ζευγάρι παρέμενε στους διαδρόμους των δικαστηρίων, ενώ η γυναίκα με κάθε ευκαιρία επισήμανε ότι φοβάται για τη ζωή του συζύγου της. Ο 88χρονος χρειάστηκε να κάνει χρήση οξυγόνου κατά την παραμονή του στα δικαστήρια.

Η καταδίκη του ηλικιωμένου

Ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για χρέη στο Δημόσιο. Είχε καταδικαστεί ερήμην, καθώς νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο.

Ο ηλικιωμένος είχε υποβάλει έφεση τον Μάρτιο στην καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εκπρόθεσμα, καθώς η έφεση δεν ασκήθηκε εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της καταδικαστικής απόφασης, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Η έφεση αναμένεται ακόμη να προσδιοριστεί για συζήτηση, ενώ το αίτημα για την αναστολή εκτέλεσης της καταδικαστικής ποινής που τη συνόδευε πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr