Κρήτη: Πειθαρχικές κυρώσεις για τον θάνατο της μικρής Μελίνας – Τι προβλέπεται για την αναισθησιολόγο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η μικρή Μελίνα έφυγε από τη ζωή μετά από επέμβαση ρουτίνας. Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια και ο πατέρας της ζητάει δικαίωση...

Η μικρή Μελίνα συγκλόνισε τη χώρα με τον θάνατό της, πριν από περίπου 2,5 χρόνια, μετά από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρις, η αναισθησιολόγος που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής, προβλέπεται και για εκείνη στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος που επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr