Θεσσαλονίκη: Οργή συνταξιούχων για τις νέες περικοπές – "Εμείς δεν κλέψαμε αλλά δουλέψαμε"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα όριά τους οι συνταξιούχοι και στη Θεσσαλονίκη. Βράζουν για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους από την προσωπική διαφορά, που όπως σημειώνουν μπορεί να φτάσουν και το 18%...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους από την προσωπική διαφορά, που όπως σημειώνουν μπορεί να φτάσουν και το 18%.

Παράλληλα, ζητούν να μην εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια να χάσουν ακόμα και δύο συντάξεις. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι ζητούν να μην γίνουν νέες περικοπές στον τομέα της υγείας και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα και κάλεσε τους βουλευτές αν δεν θέλουν να κοπούν οι συντάξεις, να μην μένουν μόνο στα λόγια αλλά να λάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Εγνατία, όπου θα καταθέσουν ψήφισμα.

Η διαμαρτυρία των συνταξιούχων

Πηγή: thestival.gr