Νέα… κατάρρευση στο πάρκινγκ στην Καλλιθέα – Φάνηκε η όχθη του Ιλισσού. Η υπόγεια διαδρομή θα δείξει τι έφταιξε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δεν… σταματά να πέφτει το οδόστρωμα στο υπαίθριο πάρκινγκ στην Καλλιθέα
- Αποκλεισμένος ο χώρος για να μην κινδυνεύσει κανείς
- Μετά την κατάρρευση έχει… εμφανιστεί η κοίτη του ποταμού Ιλισσού
- Συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας θα περπατήσει υπόγεια για να φτάσει στο σημείο και να αξιολογήσει την κατάσταση

Οι εικόνες από την κατάρρευση του οδοστρώματος στο υπαίθριο πάρκινγκ απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ «Ταύρος – Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι σοκαριστικές. Ο χώρος έχει αποκλειστεί προκειμένου να μην τραυματιστεί.

Ένα νέο video που δημοσιεύει το kallitheaonline.gr, δείχνει τη στιγμή που κομμάτι από την άσφαλτο πέφτει μέσα στη… τρύπα που άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (11.05.2018) και παρέσυρε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα.
Δείτε τη στιγμή της νέας κατάρρευσης στην Καλλιθέα

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο πόσο έχει προχωρήσει η διάβρωση του εδάφους. Στο σημείο, όπως είπε και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρναβός, βρίσκεται ήδη συνεργείο του ΙΓΜΕ. Οι άνθρωποι του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών θα εξετάσουν τα δεδομένα.

Οι πρώτες εικόνες από την κατάρρευση


Newsit / Ελλαδα /

Παραλίγο τραγωδία στην Καλλιθέα! «Βούλιαξε» το πάρκινγκ στον ΗΣΑΠ Ταύρου! [vids, pics]

Δημοσιευθηκε: 11/05/2018 19:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/05/2018 20:26

Newsit Newsroom

Παραλίγο τραγωδία στην Καλλιθέα! «Βούλιαξε» το πάρκινγκ στον ΗΣΑΠ Ταύρου! [vids, pics] | Newsit.gr

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookShare to TwitterTwitterShare to MessengerMessengerShare to Google+Google+

– Πρωτόγνωρες εικόνες στην Καλλιθέα, όπου ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στον ηλεκτρικό, στον Ταύρο κυριολεκτικά βούλιαξε! – Άναυδοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα είδαν μέσα στον… κρατήρα! – Εξαιρετικά πολυσύχναστο το σημείο, από καθαρή τύχη δεν συνέβη κάτι χειρότερο – Κάτω από το σημείο περνά ο ποταμός Ιλισσός – Εξετάζεται αν σχετίζεται με την καταστροφή – Δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια της υποχώρησης του εδάφους – «Δεν είναι δημοτικό πάρκινγκ» λέει ο δήμαρχος – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείου που… άνοιξε η γη

Απίστευτες εικόνες αντίκρυσαν το απόγευμα της Παρασκευής, 11.05.2018, περίοικοι στην Καλλιθέα. Όλα έγιναν στο υπαίθριο πάρκινγκ έναντι του ΗΣΑΠ Ταύρου στην Καλλιθέα, όπου πραγματικά… άνοιξε η γη!

Η υποχώρηση του οδοστρώματος παρέσυρε αρκετά αυτοκίνητα. Όπως είναι λογικό, οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Όπως προαναφέραμε, το πάρκινγκ αυτό βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή, δίπλα σε έναν σταθμό του ηλεκτρικού που χρησιμοποιείται κατά κόρον, καθημερινά και από χιλιάδες πολίτες. Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να αντιληφθεί κανείς το πόσο… κοντά ήταν ένα ατύχημα, ακόμη και μια τραγωδία.

Τα αίτια για αυτή την καταστροφή δεν έχουν διεκυκρινισθεί ακόμα, ωστόσο στο σημείο βρίσκεται ήδη συνεργείο του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρο στάθμευσης είναι ελεύθερος. Εκατοντάδες πολίτες αφήνουν καθημερινά τα οχήματα τους για να μεταβούν με τους συρμούς του ΗΣΑΠ σε διάφορα σημεία στην Αττική.

Το newsit.gr βρέθηκε άμεσα στο σημείο και σας μεταφέρει τις συγκλονιστικές εικόνες


Τις στιγμές της καθίζησης περιέγραψαν στην κάμερα και περίοικοι

Φάνηκε ο… Ιλισσός

Η κατάρρευση του οδοστρώματος στο υπαίθριο πάρκινγκ στην Καλλιθέα αποκάλυψε, όπως είπε ο κ. Καρναβός, την όχθη του Ιλισσού. Κάτω από το σημείο όπου φτιάχτηκε ο χώρος που σήμερα χρησιμοποιείται ως ελεύθερο πάρκινγκ για όσους μετακινούνται με τον Ηλεκτρικό, περνά ο ποταμός άλλωστε.

Συνεργείο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ειδικό εξοπλισμό, θα ξεκινήσει από το σημείο όπου σταματά η κάλυψη του ποταμού και θα περπατήσει έως το πάρκινγκ ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας επανέλαβε αυτό που είπε χθες και στο newsit.gr. Ότι ο χώρος αυτός δεν ανήκει στο δήμο Καλλιθέας αλλά στην εταιρία Ακινήτων. Και μάλλον εκεί θα πρέπει να απευθυνθούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που έπεσαν στην τρύπα που άνοιξε και έχουν υποστεί ζημιές.

Ανασύρθηκαν τα τρία αυτοκίνητα

Το βράδυ της Παρασκευής (11.05.2018) συνεργεία του δήμου Καλλιθέας, με ειδικά μηχανήματα και γερανούς, απομάκρυναν από το σημείο τα αυτοκίνητα που παρέσυρε η υποχώρηση του οδοστρώματος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν κι άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Με πληροφορίες και από kallitheaonline.gr

Πηγή: www.newsit.gr

br