Ηλεία: Δραματική μάχη με τη φωτιά όλη τη νύχτα.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια νύχτα δραματική για τους κατοίκους στη Φρίξα, τη Σκυλλουντία, τα Καλυβάκια και της Σπιάτζα Ηλίας. Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα της Κυριακής (15.04.2018) άφησε πίσω της καταστροφή.

40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα προσπαθούσαν από το απόγευμα της Κυριακής να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στη Σκυλλουντία, οι πύρινες φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Προληπτικά, κάτοικοι απομακρύνθηκαν.

Η νύχτα για τους κατοίκους των περιοχών ήταν δραματική. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην αφήσουν τη φωτιά να πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

φωτιά Ηλεία

Το γεγονός ότι «έπεσαν» οι άνεμοι και μειώθηκε η ένταση τους, βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Ωστόσο, η πυρκαγιά, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (16.04.2018), συνεχίζει να καίει αλλά οι εστίες της είναι διάσπαρτες!

Δείτε εικόνες απ’ όσα έγιναν το βράδυ στις περιοχές της Ηλείας που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη





Η φωτιά στη Σπιάντζα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο. Η νέα αυτή φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, patrisnews.com, ilialive.gr

Πηγή: www.newsit.gr