Γιώργος Μπαλταδώρος: Η ασέβεια των Τούρκων την ημέρα της πτώσης του Mirage 2000-5

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δεν σεβάστηκαν τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου ούτε το πένθος στο οποίο βύθισε την Ελλάδα η απώλειά του
- Σε νέο ρεσιτάλ ανηθικότητας, Τούρκοι ανέβασαν στο YouTube βίντεο από αερομαχίες στο Αιγαίο
- Το video ανέβηκε στις 12 Απριλίου, αφού είχε γίνει γνωστή η συντριβή του Mirage και ο θάνατος του Έλληνα πιλότου
- Επιτελής ΓΕΕΘΑ: Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι το πρώτο θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου
- Συγκλόνισε την Ελλάδα η σύζυγος του 34χρονου Σμηναγού με το ύστατο χαίρε της

Οι Τούρκοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως δεν σέβονται τίποτα. Λίγες ώρες αφού ο Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του από την πτώση του Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου, σε κανάλι στο YouTube ανέβηκε video που δείχνει παλιότερη αερομαχία Ελλήνων και Τούρκων πάνω από το Αιγαίο.

Ο τίτλος του video μιλά για τις… επιτυχίες των Τούρκων πιλότων. Στην περιγραφή, υπάρχει η είδηση για το ελληνικό μαχητικό που συνετρίβη στη Σκύρο και για την πληροφορία πως επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης (σ.σ. η οποία δεν έγινε ποτέ). Και με αφορμή την είδηση της πτώσης ενός ελληνικού μαχητικού, οι Τούρκοι βρίσκουν την ευκαιρία να… θυμίσουν τις «επιτυχίες» τους.

Το video είναι παλιό, αλλά όποιος το ανέβασε, το έκανε στις 12 Απριλίου. Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Έλληνα πιλότο και βύθισε τη χώρα στο πένθος. Το επίσης προκλητικό είναι ότι ο λογαριασμός στον οποίο ανέβηκε το εν λόγω video ονομάζεται TSK και έχει το έμβλημα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι όμως αυτός ο επίσημος λογαριασμός τους, αξίζει να σημειωθεί.

Δείτε το προκλητικό video

Αυτή δεν ήταν η μοναδική πρόκληση από πλευράς Τουρκίας μετά την τραγωδία εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Την Παρασκευή (13.04.2018) ημέρα εθνικού πένθους, η Τουρκία προχώρησε προχώρησαν σε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου με δύο κατασκοπευτικά CN-235 και δύο ελικόπτερα, καθώς και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Γιώργος Μπαλταδώρος: «Ο πρώτος νεκρός ενός ακήρυχτου πολέμου»

Με μια φράση που πάγωσε το αίμα περιέγραψε, επιτελής του ΓΕΕΘΑ, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Ο ίδιος άνθρωπος, σύμφωνα με τη Real News, χαρακτήρισε τον άτυχο Γιώργο Μπαλταδώρο, ως το πρώτο θύμα ενός πολέμου που έχει ήδη ξεκινήσει!

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας». Αυτή είναι η φράση που ειπώθηκε από επιτελή του ΓΕΕΘΑ μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στη Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με την Real News. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, συνεχίζει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεύτηκε το Σάββατο (14.04.2018) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. Ένα video που δείχνει τη στιγμή που η σύζυγός του Μαίρη τον αποχαιρετά ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, συγκλόνισε τους πάντες.

Όπως και το video με το οποίο αποχαιρέτισε τον 34χρονο Σμηναγό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Βίτσας: Δεν εκχωρούμε ούτε πόντο κυριαρχίας

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία και οι Ένοπλες Δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος, δήλωσε, την Κυριακή (15.04.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Εκτίμησε, πάντως, πως δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, διότι το ελληνικό στράτευμα έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη. Σημείωσε δε πως οι προκλητικές τοποθετήσεις Τούρκων πολιτικών είναι πρωτίστως «πολεμοχαρείς κορώνες» που μένουν σε επίπεδο ρητορικής, και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις.

Πηγή: www.newsit.gr