H Ελλάδα αποχαιρετά τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την τελευταία πράξη του δράματος έχουμε σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου στο Μορφοβούνι Καρδίτσας,έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και γενέτειρα του στρατιωτικού και Πρωθυπουργού Νικόλαου Πλαστήρα.

Ο λόγος για το τελευταίο αντίο στο ήρωα Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο που δύο 24ωρα νωρίτερα (Πέμπτη 12/4) έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πτήσης με Μιράζ 2000-5 σε θαλάσσιο χώρο κοντά στο αεροδρόμιο της Σκύρου όπου και επρόκειτο να προσγειωθεί.

Θυμίζουμε ότι ακολούθησαν ώρες αναζητήσεων από τις ομάδες διάσωσης για να βρεθούν αρχικά τα συντρίμμια του πολεμικού αεροσκάφους ενώ χθες Παρασκευή νωρίς το πρωί εντοπίστηκε η σορός του πιλότου και η οποία μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο 251 Γ.Ν.Α.

Σήμερα Σάββατο η σορός του πιλότου θα μεταφερθεί με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία θα οδηγηθεί με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου από τις 10.30 π.μ. θα τεθεί σε προσκήνυμα. Ακολούθως στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία.

Κηδεία Σμηναγού στο Μορφοβούνι Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε από protothema.gr στις Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Το KarditsaLive.Net σας μεταφέρει ακολούθως εικόνες και ρεπορτάζ.

br