Σεισμός στο Αγρίνιο: Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας – Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο σεισμός στο Αγρίνιο σημειώθηκε στις 07:45 και έγινε αισθητός σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή του Αγγελόκαστρου.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 28 χιλιόμετρα βόρεια του Μεσολογγίου.

Ο χάρτης του σεισμού στο Αγρίνιο

‘Ασκηση για τη μερική εκκένωση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, του Νοσοκομείου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΖ, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και εθελοντών.

Το σενάριο προέβλεπε μια ισχυρή σεισμική δόνηση, της τάξης των 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που θα ακολουθούνταν από αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς και έντονη ανησυχία για επικείμενο μεγάλο σεισμό τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με το σενάριο, εξαιτίας του σεισμού και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο εκδηλώνεται πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου των Η/Μ εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και εγκλωβίζονται άτομα στον ανελκυστήρα και σε διάφορους άλλους χώρους του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ασθενών, αλλά και εργαζόμενων, από χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και από τον ανελκυστήρα, ενώ επιτυχής ήταν και η μεταφορά των ασθενών σε σκηνές που παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ζακύνθου και είχαν στήσει οι εθελοντές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Πηγή: www.newsit.gr