ΟΠΑΠ: «Μεγάλη Παρασκευή» για τους πράκτορες – Γεμίζουν «φρουτάκια» την Ελλάδα – Περιπέτειες για τη Μετοχή της Εταιρίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο ΟΠΑΠ διέρχεται περίοδο κρίσης - Τα περισσότερα ΟΠΑΠ Play «μπαίνουν μέσα» - Κοινωνική κατακραυγή - Περιπέτειες και για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο

Είναι γεγονός ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε το πράσινο φως για να γεμίσει η Ελλάδα φρουτάκια και κουλοχέρηδες ΟΠΑΠ, μέσω της νόμιμης αδειοδότησης των καταστημάτων ΟΠΑΠ Play.

Δίχως να ληφθούν σοβαρά οι απόψεις των ειδικών και χωρίς καμία προηγούμενη σοβαρή δημόσια διαβούλευση για τις σοβαρές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών, εν μια νυκτί, ξεφύτρωσαν καταστήματα με «κουλοχέρηδες» ΟΠΑΠ σαν τα μανιτάρια.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Οι περισσότεροι «επενδυτές» που πείστηκαν για το νέο εγχείρημα του ΟΠΑΠ και επένδυσαν στα φρουτάκια - επενδύοντας ουσιαστικά στη δυστυχία των συνανθρώπων τους και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο - φαίνεται ότι την «πάτησαν» και μάλιστα άσχημα (οικονομικά).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα περισσότερα καταστήματα ΟΠΑΠ Play ιδίως στις μεγάλες πόλεις, «μπαίνουν μέσα», για αυτό και έχει σημάνει συναγερμός στα κεντρικά του ΟΠΑΠ.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΩΝ» & ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

Όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και τη «νύφη θα πληρώσουν» οι ιδιοκτήτες μικρών πρακτορείων ΟΠΑΠ... ακόμα και αν διατηρούν την επιχείρησή τους για δεκαετίες και ασχέτως αν ο ΟΠΑΠ διαχρονικά έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη από αυτά!

Προκειμένου να διασωθεί το εγχείρημα των ΟΠΑΠ Play, αποφασίστηκε να «γεμίσουν» τα πρώην πρακτορεία ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ-ΤΖΟΚΕΡ-ΣΤΟΙΧΗΜΑ, με φρουτάκια!

Και αυτό θα συμβεί μόνο στα καταστήματα που έχουν τις κατάλληλες υποδομές, δηλαδή άνεση χώρου και σχετικές πολεοδομικές άδειες.

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί ένας συμψηφισμός της «χασούρας» των κουλοχέρηδων του ΟΠΑΠ, ενώ ως «αντάλλαγμα» προς τους πράκτορες που θα δεχτούν το deal, θα μπει λουκέτο σε όλα τα μικρά πρακτορεία ΟΠΑΠ, ώστε η πελατεία να συγκεντρώνεται στα «κεντρικά πρακτορεία» που θα διαθέτουν και φρουτάκια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ PLAY: Έμμεση διαφήμιση και μέσω αρθρογραφίας σε μεγάλα ΜΜΕ – Η Δικαιοσύνη κοιμάται;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν καταγράφει σε τοπικές κοινωνίες, καθώς καθημερινά συμπολιτές μας «παίζουν» το υστέρημά τους στα φρουτάκια του ΟΠΑΠ, τα οποία πλέον βρίσκονται στη «διπλανή πόρτα» της πολυκατοικίας.

Ουσιαστικά, όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει μικρά Καζίνο, στα οποία κάνει πάρτυ καθημερινά η δυστυχία ανθρώπων που ελπίζουν «να πιάσουν την καλή».

Βέβαια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το αποκαλούμενο «ηθικό πλεονέκτημα» δε βλέπει και δεν ακούει τίποτα!

ΜΕΤΟΧΗ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του new economy για τις περιπέτειες της Μετοχής του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, είναι ενδεικτικό και των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως στο σχετικό ρεπορτάζ για τα ΟΠΑΠ play.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω ρεπορτάζ του new economy:

«...Εκτός από τον συστημικό κίνδυνο όμως στην παρούσα φάση, για κάποιες μετοχές ισχύει και ο μη συστημικός κίνδυνος, δηλαδή ο κίνδυνος που αφορά την ΄ίδια την εταιρεία κι όχι το σύνολο της αγοράς, όπου στην δεύτερη περίπτωση συγκαταλέγεται και η μετοχή του ΟΠΑΠ, έπειτα από τα αποτελέσματα έτους που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τί προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία;

Για την χρήση του 2017, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών διαμορφώθηκαν στα 1,456 δισ. ευρώ έναντι 1,398 δισ. ευρώ το 2016, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 306 εκατ. ευρώ από 308 εκατ. το προηγούμενο έτος, και τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν στα 126 εκατ. ευρώ από 170 εκατ. ευρώ το 2016.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, το P/E για την μετοχή διαμορφώνεται στο 23,39 (κλείσιμο 29/3), με την εσωτερική αξία να βρίσκεται στο 2,37, και την τιμή προς εσωτερική αξία στο 3,93 (κλείσιμο 29/3). Όπως προκύπτει, η μετοχή διαπραγματεύεται με premium, κάτι το οποίο άρχισε να αποτιμά και η αγορά από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων όπως θα εξετάσουμε παρακάτω...»