Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στην Αθήνα – Το απίστευτο παρασκήνιο με το Μπάκιγχαμ και την Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έρχονται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50, κάτι που αποκαλύπτει ένα απίστευτο παρασκήνιο αιώνων μεταξύ του παλατιού του Μπάκιγχαμ και των παραγώντων στην Ελλάδα.

Ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα βρεθούν στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου τον ερχόμενο Μάιο. Η Ελλάδα, αν και χώρα καταγωγής από την μεριά του πατέρα του είναι μια χώρα στην οποία ο Κάρολος Βρίσκεται για πρώτη φορά επισήμως, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφτεί ποτέ από τη στιγμή της στέψης της και μετά.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα είναι στην Αθήνα στις 9 και 10 Μαϊου. Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο φαίνεται ότι πολλοί κάνουν ουρά για να παραβρεθούν στο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο ή σε κάποια από τις επίσημες εμφανίσεις τους.
Το παρασκήνιο ανάμεσα στο παλάτι και την Ελλάδα

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει έρθει στην Ελλάδα μια και μόνη φορά το ’50 μετά από πρόσκληση του τότε βασιλιά των Ελλήνων Παύλου. Ήταν ωστόσο πριγκίπισσα, δεν είχε στεφθεί ακόμη βασίλισσα. Από την άνοδό της στον Βρετανικό Θρόνο και ύστερα, ενώ έχει ταξιδέψει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη η Ελισάβετ δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Πολλοί λένε ότι είναι μια επιλογή της που βασίζεται στο γεγονός ότι η βασιλεία έχει καταργηθεί στη χώρα μας και υπήρξε ένας θεσμός που για δεκαετίες ολόκληρες βρέθηκε στο στόχαστρο.

Άλλοι λένε ότι ακόμη και πριν το δημοψήφισμα που έστειλε τη βασιλεία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της Ελλάδας η Ελισάβετ απέφευγε τη χώρα μας καθώς ο σύζυγός της, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος αν και ελληνικής καταγωγής έχει τραυματική εμπειρία καθώς ο πατέρας του εκδιώχθηκε από τη χώρα μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έχει γράψει ότι η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ως βασίλισσα τη γενέτειρα του συζύγου της, αν και το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ακόμη και στη διαμόρφωση πολιτικής στην Ελλάδα, όσο ακόμη υπήρχε βασιλεία…
Συχνός επισκέπτης ο Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. Το αντίθετο έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Άγιο Όρος και ειδικότερα τη μονή Βατοπεδίου. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι οι πριγκιπικές επισκέψεις στο Όρος έδωσαν διαφορετική “αίγλη” στην περιοχή και την έκαναν πόλο έλξης πολλών vips. Την Ελλάδα επισκέφθηκαν και ο Χάρι με τον Ουίλιαμ, αρκετές φορές, επιλέγοντας με την παρέα τους να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, μδείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο Ιόνιο…
H Νταϊάνα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε βρεθεί επίσης στη χώρα μας μια και μόνη φορά. Και στη δική της περίπτωση η επίσκεψη ήταν ιδιωτική. Η Νταϊάνα είχε συγκλονίσει τότε όταν βρέθηκε το 1996 σε ένα χωριό κοντά στη Λίμνη Ευβοίας στην κηδεία του Γιάννη Καλυβιώτη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε νοσοκομείο της Βρετανίας και του είχε υποσχεθεί πως εάν συμβεί το μοιραίο θα βρεθεί στο πλευρό της μητέρας του.

Πηγή: www.newsit.gr