Νέο σοκ στη Βόρεια Ελλάδα – Κι άλλη σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας 24χρονος Έλληνας συνελήφθη για προμήθεια, κατοχή και προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε έκαναν share αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.
Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη…

Από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια και τραβούσε βίντεο!

Από την έρευνα στο σπίτι του ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα οποία και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Πηγή: www.newsit.gr