Πετρόπουλος… για όλα. Συντάξεις, ΕΦΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Τάσσς Πετρόπουλος μίλησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για τις συντάξεις, όσο και για τον ΕΦΚΑ. Όλα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

O ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά έχει και πλεόνασμα ύψους 188 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον διοικητή του Θανάση Μπαρκαλέξη. Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, προανήγγειλε και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για τις συντάξεις. Και συγκεκριμένα την επιτάχυνση εκδόσεων, αλλά και την απαλλαγή από υπερχρεώσεις εισφορών που υφίστανται σήμερα ορισμένοι ασφαλισμένοι.
Πετρόπουλος για συντάξεις

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μίλησε στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Ανέφερε ότι εντός του 2017 καταβλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ σε πρόσθετες παροχές.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου καταβλήθηκαν από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ συνολικά 183.430 παροχές (σ.σ. 88.324 οριστικές κύριες συντάξεις και 38.220 προσωρινές κύριες. Επίσης 38.086 επικουρικές και 18.800 εφάπαξ, συνολικού ύψους 1,438 δισ.).

Πετρόπουλος

Το διάστημα από 1 Ιανουάριου 2015 έως τις 31 Αυγούστου 2017, πρόσθεσε ο υφυπουργός, έχουν εκδοθεί 510.365 κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και εφάπαξ. Και σημείωσε ότι «βρέθηκαν» 57.000 περιπτώσεις ασφαλισμένων που είχαν βγεί σε σύνταξη και ανέμεναν να λάβουν το εφάπαξ του από τον Σεπτέμβριο του 2013!

Επίσης, ο Τάσος Πετρόπουλος θέλησε να καταδείξει ότι οι ρυθμοί απονομής συντάξεως έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Και ανέφερε πως: «Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016, οι εκκρεμείς συντάξεις που παραλάβαμε ήταν περίπου 163.000 και σήμερα ένα δεκάμηνο μετά είναι κάτω των 100.000«.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος προανήγγειλε ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσιογράφους, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
Περί ΕΔΟΕΑΠ και ΕΦΚΑ

Eιδικά για τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ ο κ. Τάσος Πετρόπουλος τόνισε το εξής: Πως μετά την αυριανή συνάντηση που υπάρχει με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία. Παράλληλα θα προχωρά η διαδικασία εναρμόνισης του καταστατικού του Οργανισμού με τις σχετικές προτάσεις.

ΕΦΚΑ

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θανάσης Μπακαλέξης, από την δική του πλευρά υποστήριξε πως από τα στοιχεία φαίνεται και αυτό. «Προς απογοήτευση των προφητών της Αντιπολίτευσης που προεξοφλούσαν ότι ο ΕΦΚΑ θα καταρρεύσει». Για να συνεχίσει: «Ο ΕΦΚΑ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα αλλά έχει και πλεόνασμα που τον Σεπτέμβριο ανήρχετο σε 188 εκατ. ευρώ. Και είμαστε βέβαιοι ότι η χρονιά θα κλείσει με ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα και αυτό θα επιβεβαιωθεί… «.
Τι λέει η Νέα Δημοκρατία

Από την πλευρά της Ν.Δ., μίλησε ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης. Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» όχι δεν έχουμε επιτάχυνση στις χορηγήσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και φέτος τον Αύγουστο, όπως είπε νωρίτερα ο κ. Πετρόπουλος. Αλλά είναι κατά 200.000 λιγότερες. Και απέδειξε τον ισχυρισμό του ως εξής: Λέγοντας πως η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι το διάστημα αυτό δόθηκαν 307.991 κύριες συντάξεις και 132.032 επικουρικές. Αλλά τα στοιχεία του Ήλιους δείχνουν ότι οι νέες κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 176.288 κύριες συντάξεις και 68.965 επικουρικές συντάξεις. Και σχολίασε: «Το υπουργείο έδωσε 200.000 Fake συντάξεις, συντάξεις μαϊμού…».

«Η κυβέρνηση μεθοδευμένα ή όχι έχει σταματήσει τη ροή απονομής συντάξεων σε σχέση με σκοπό να εμφανίσει πλεονάσματα». Αυτό σχολίασε ο  Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ. Ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξ η Εύη Χριστοφιλοπούλου αμφισβήτησε τα στοιχεία Πετρόπουλου. Λέγοντας ότι δεν έχει εκδοθεί καμία επικουρική σύνταξη, ενώ επικρατεί χάος με τις συντάξεις χηρείας.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr