Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Κοιτάξτε ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δικηγόρος που εκτελέστηκε στα Εξάρχεια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ - ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΩΝΤΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σοκ και αμόκ στο νομικό κόσμο με την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Ο πασίγνωστος ποινικολόγος και γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου, είχε χειριστεί σοβαρές υποθέσεις - Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017) όταν άνδρες της Αστυνομίας κλήθηκαν να σπεύσουν σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις και είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλοςστο παρελθόν είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών, αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Μαζί με τον Μάκη Βορίδη είχε εκπροσωπήσει και εκδότες εφημερίδων σε αστικές υποθέσεις.

Ο 52χρονος ήταν παντρεμένος με δυο παιδάκια και ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πασίγνωστος δικηγόρος των Αθηνών Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και γιος πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας επό της οδού Ασκληπιού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ANT1,δύο κουκουλοφόρους δράστεςεισέβαλαν στο γραφείο του δικηγόρου και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Σύμφωνα με την ίδια , στην υπόθεση υπάρχει και ένας μάρτυρας ο οποίος πιθανόν είναι συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την ώρα του περισταικού βρισκόταν σε διπλανό γραφείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς οι δύο δράστες μίλησαν σε «σπαστά» ελληνικά.

Οι αστυνομικοί ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα του άτυχου άνδρα που έφερε δύο τραύματα από όπλο στην κοιλιακή χώρα.

Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Αστυνομίας και πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπίσει του δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου.

Μέχρι στιγμής, η δολοφονία του δικηγόρου αντιμετωπίζεται ως υπόθεση του Ποινικού Δικαίου και δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία του καθώς και η αιτία της δολοφονίας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί.