Λίγα λουλούδια στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Συγκλονισμένοι φίλοι και συνάδελφοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν ζει πια. Πως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Η είδηση πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε «ηχεί» ακόμα σαν κακόγουστο αστείο στα αυτιά εκείνων που τον γνώρισαν. Που συνεργάστηκαν μαζί του. Που τον θεωρούσαν εκτός από συνάδελφό και φίλο τους.

Από το πρωί της Παρασκευής (13.10.2017) πολλοί δικηγόροι έχουν περάσει από το γραφείο του. Κανείς τους δεν περίμενε πως θα χρειαζόταν να πάει στην Ασκληπιού 154 για έναν τέτοιο λόγο.
Λίγα λουλούδια

Χαρακτηριστική η εικόνα ενός δικηγόρου, φίλου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στάθηκε μπροστά στην κλειστή πόρτα του δικηγορικού γραφείου.

Στο πρόσωπό του ζωγραφισμένη η θλίψη. «Αποτυπωμένο» το σοκ από την είδηση της δολοφονίας. Δεν μιλά, δεν λέει τίποτα.

Αφήνει ένα μπουκέτο λουλούδια στην πόρτα. Δημοσιογράφος του ζητά μια δήλωση. Δυο λόγια. Εκείνος, αμίλητος, ανέκφραστος, απλά απομακρύνεται.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν είχε ασφάλεια

Ένας άλλος φίλος του 52χρονου ποινικολόγου δεν έκρυψε το σοκ του. «Ήμασταν φίλοι» είπε. «Είναι μεγάλο σοκ και για εμάς που τον γνωρίζαμε ως συνάδελφο έντιμο, αγαπητό και γλυκό άνθρωπο και για το επάγγελμά μας».

Όπως αποκάλυψε, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα προφύλαξης. «Ήταν προσηνής, αγαπητός στους συναδέλφους. Δεν φοβόταν καθόλου, δεν τον απασχολούσε τίποτα».

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, συνάδελφος και συνεργάτης», είπε επίσης συγκλονισμένος ένας φίλος και συνάδελφός του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr