Συγκλονιστική μαρτυρία: Τι φώναξε ο καρδιολόγος στον δολοφόνο του μόλις δέχτηκε την πρώτη σφαίρα

«Παγωμένη» και ταυτόχρονα οργισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σητείας στην Κρήτη μετά την άγρια δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη το πρωί του Σαββάτου, στον οικισμό Πιλαλήματα.
Συγγενείς και φίλοι είπαν σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον αγαπητό γιατρό, το απόγευμα της Κυριακής.
Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει στο ekriti.gr ένα εκ των τριών ατόμων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό.

Η περιγραφή του σοκάρει: «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ό,τι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει «ρε παιδιά, ρε παιδιά». Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό της δολοφονίας του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο 37χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε, τον πυροβόλησε πισώπλατα, ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας συνεχίζει και περιγράφει: Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε.

Ο μάρτυρας συνεχίζει, λέγοντας ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι, περιγράφει.

Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ό,τι μπορούσε. Από ότι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του, συμπληρώνει. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ο 37χρονος Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, προσήχθη στην Αστυνομία και μετά από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και η 38χρονη σύζυγός του γιατρού καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ κατηγορείται για ηθική συνέργεια στην δολοφονία του 62χρονου γιατρού.

Πηγή: e-kriti.gr