Νέο Κοινοβούλιο λόγω ευρωκάλπης τον Μάιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάποιοι περίμεναν πολύ καιρό για αυτήν τη στιγμή, άλλοι είδαν φως και μπήκαν, ενώ μερικοί είχαν... άστρο!

Νέα πρόσωπα, νέα ονόματα και νέος αέρας θα «φυσήξει» από τις 8 Μαΐου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά τις παραιτήσεις που επιβάλλει ο νέος εκλογικός νόμος, υποχρεώνοντας τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές να «εγκαταλείψουν» τις έδρες τους -κάποιοι μάλιστα μετά από πολλά χρόνια- για να δοκιμάσουν την τύχη τους στις Βρυξέλλες. Η ανθρωπογεωγραφία των κομμάτων, λοιπόν, αλλάζει, με ιστορικά στελέχη να αφήνουν τη θέση τους διά παντός. 

Νέα Δημοκρατία. Από τη Νέα Δημοκρατία παραιτούνται οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, και Κωστής Μουσουρούλης, βουλευτής Χίου. Τις θέσεις τους θα «παραλάβουν» οι πρώτοι επιλαχόντες βουλευτές σε Ηράκλειο και Χίο. Ο διάδοχος του Κ. Μουσουρούλη είναι ο Σταμάτης Κάρμαντζης, που, αν και πριν από λίγες ημέρες δήλωνε πως θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, τελικά αφήνει τη Χίο για να μετακομίσει στην Αθήνα. Από το 1990 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ομηρούπολης, ενώ από το 1994 είναι εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Χίου. Ακόμα, είναι εκλεγμένος πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χίου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007 έως το 2010. Στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ., αλλά τελικά δεν εξελέγη και ήρθε δεύτερος μετά τον Κ. Μουσουρούλη. 

Ο Γιώργος Δεικτάκης θα διαδεχθεί τον Μ. Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο. Ο οδοντίατρος στο επάγγελμα είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004. Εχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Κρήτης και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ και πρόεδρος του Π.Ο. «Ατσαλένιου», ενώ υπήρξε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε θέματα αθλητισμού. Είναι παντρεμένος, έχει δύο γιους και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές του στους στενούς συνεργάτες του είναι ατυχείς, αφού τώρα τελευταία διώκονται από τη Δικαιοσύνη… Πρόσφατα παραιτήθηκε από την έδρα του και ο Α. Σπηλιωτόπουλος, για να αφιερωθεί στη μάχη για τη δημαρχία της Αθήνας, και τη θέση του ήδη έχει πάρει στη Βουλή η πρώην τηλεοπτική προσωπικότητα Τάνια Ιακωβίδου. 

Η κ. Ιακωβίδου ήταν δεύτερη επιλαχούσα της Ν.Δ. στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Είναι δημοσιογράφος-πολιτισμιολόγος, σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών και ξεκίνησε την καριέρα της στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ, του οποίου υπήρξε πολιτικό στέλεχος και πολιτεύτρια. Μετά την προσχώρησή της στη Ν.Δ., διετέλεσε αναπληρώτρια γραμματέας της Κομματικής Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας. 

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ορίστηκε ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλα και από τον περσινό Μάρτιο ήταν πρόεδρος του ΕΚΚΑ.

ΣΥΡΙΖΑ. Στο εκλογικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθούν από την έδρα τους οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα και θα αφήσουν τα βουλευτικά τους έδρανα στις κυρίες Αννα Χατζησοφιά και Φωτεινή Κούβελα. 

Η Αννα Χατζησοφιά, επιτυχημένη σεναριογράφος, είναι ηθοποιός-σκηνοθέτις και έχει φοιτήσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με αρκετούς θιάσους και υπήρξε στέλεχος του Θεσσαλικού Θεάτρου. Εχει γράψει και διασκευάσει έργα για το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ έχει γράψει και κινηματογραφικά σενάρια και πολλές τηλεοπτικές σειρές, που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία. Ηταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις εκλογές του 2009. 

Την έδρα της Σοφίας Σακοράφα καταλαμβάνει η Φωτεινή Κούβελα, η οποία ήταν υποψήφια Β΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές το 2010 με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία - Οχι στο μνημόνιο». Εχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και επί 28 χρόνια εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα, ενώ σήμερα είναι συνταξιούχος. Οργανώθηκε στην Αριστερά το 1977, στα φοιτητικά της χρόνια, μέσα από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας από την ίδρυσή του και σήμερα είναι εκλεγμένη στην ΚΠΕ και την Ε.Γ. του κόμματος. 

Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παραιτηθεί η Ρένα Δούρου, που θα είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, τη θέση της οποίας έχει καταλάβει ήδη η πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ολυμπιονίκης και επιστήμονας με πλούσιο ερευνητικό έργο Ελένη Αυλωνίτου. Η κ. Αυλωνίτου ήταν μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του, με συνεχή συμμετοχή στην Αθλητική Επιτροπή. Το 2000 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.


Πηγή: kalpes14.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK