Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβυλοι του Θοδωρή Δρίτσα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας παρουσίασε στις 28 Απριλίου 2014, σε συνέντευξη τύπου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού τους υποψήφιους και τις υποψήφιες δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού του. 

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και πήραν τον λόγο ο Ηλίας Τζανετουλάκος, επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς 2014+», ο Ορέστης Κολοκούρης από τους Οικολόγους-Πράσινους και ο Δημήτρης Μελίδης από τους «Νέους Επιστήμονες», οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Παρούσα επίσης ήταν η Σοφία Σακοράφα, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρών και ο Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής».

Στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Θοδωρής Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων:

«Παραδίδουμε στην κρίση της πειραιώτικης κοινωνίας ένα ψηφοδέλτιο ισχυρής ομάδας Πειραιωτών με γνώση των προβλημάτων ήθος, εντιμότητα, αγωνιστικότητα και όρεξη για δουλειά ώστε η πόλη να λάμψει, να νικήσει η τοπική κοινωνία και όχι οι λίγοι και τα συμφέροντά τους.

Ως Δήμαρχος εγγυώμαι ότι θα κάνουμε τον θυμό ελπίδα και την ελπίδα πράξη. Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ. Ήρθε η ώρα του Πειραιά να μιλήσει.

Διαλέξαμε αυτόν τον σεμνό και όχι δαπανηρό τρόπο παρουσίασης γιατί αυτό μας ταιριάζει και γιατί δεν έχουμε ανασφάλειες για να χρειαζόμαστε επιδείξεις δύναμης και γιατί δεν έχουμε κρυφές πηγές εσόδων άλλες από τους ίδιους τους πολίτες. Δική μας δύναμη είναι η ποιότητα και η προσφορά ανθρώπων που δίνουν χωρίς να παίρνουν.

Ο συνδυασμός μας έχει νέους ανθρώπους, γυναίκες σε ποσοστό 38%, επαγγελματίες, επιστήμονες, στελέχη από τον χώρο της υγείας, ανθρώπους από το λιμάνι, εργάτες, εμπόρους, βιοτέχνες, περιπτερούχους που πλήττονται ιδιαίτερα, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, εκπροσώπους ζωοφιλικών σωματείων και, κυρίως, ανθρώπους από όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Πάνω από 35% των υποψηφίων συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ψηφοδέλτιο και δείχνουν την ισχυρή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Είμαστε εδώ καθημερινοί, λαϊκοί άνθρωποι της πόλης. Όχι άνθρωποι επί της πόλης, όχι άνθρωποι με τα χέρια πάνω από την πόλη.

Είμαστε εδώ άνθρωποι που δείχνουν την ιστορική πορεία του Πειραιά, άνθρωποι που ήρθαμε εδώ για να πούμε παρών στη μεγάλη και κρίσιμη μάχη για την πόλη μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Πειραιά, τα παιδιά του Πειραιά.

Αυτούς τους ανθρώπους σας παρουσιάζουμε σήμερα. Όλες και όλοι με κοινωνική δράση, αποδοχή και κύρος. Σ’ εμάς δεν θα βρείτε δήθεν λαμπερά ονόματα που τη μια ψηφίζονται και την άλλη εξαφανίζονται ή που ψηφίζουν κατ’ επιταγή και καθ’ υπόδειξη των ισχυρών του χρήματος και των πολιτικών δυνάμεων του Μνημονίου.

Την πόλη μας την πνίγει ένα  φθαρμένο κομματικό κατεστημένο που φτιάχνει και νέα προσωπεία για να αντιμετωπίσει το μεγάλο ρεύμα της αλλαγής που πνέει στην πόλη μας και στη χώρα. Όμως οι Πειραιώτες γνωριζόμαστε καλά. Βλέπουμε τους σκληρούς κομματικούς πυρήνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ να προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους γιατί είναι απεχθείς στον λαό που υποφέρει από τις πολιτικές τους.

Εμφανίζουν δήθεν ακομμάτιστο τον κ. Β. Μιχαλολιάκο, τον στενό φίλο του Σαμαρά που εκλιπαρεί τα κυβερνητικά στελέχη να τον στηρίξουν, και τον κ. Γ.Μώραλη που επικαλείται επιχειρηματίες που δεν έχουν νοιαστεί για τον Πειραιά και μαζεύει στελέχη των αποτυχημένων δημοτικών αρχών του παρελθόντος που ο Πειραιάς τις έκρινε και τις απέρριψε.

Ο Πειραιάς δεν παραπλανάται. Έχει μπέσα και όταν βλέπει πως κάποιοι επιχειρούν να τον πληγώσουν αντιδρά με αξιοπρέπεια και σθένος. Θα νικήσουμε για τον Πειραιά.»

Ο Θοδωρής Δρίτσας μετέφερε στην ομιλία του τα συμπεράσματα από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα προγραμματικών συμφωνιών του Δήμου με το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αξιοποίηση των μελετών που έχουν εκπονήσει επιστήμονες της Σχολής για το κτιριακό απόθεμα του «βιομηχανικού και νεοκλασικού Πειραιά», αλλά και για τα ημιτελή κτήρια.


Αναφέρθηκε επίσης στις γειτονιές του Πειραιά, τις υποβαθμισμένες, αλλά και τις «δήθεν προνομιούχες» με τα πολλά προβλήματα και είπε χαρακτηριστικά:

«Και βέβαια είναι σημαντικό το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι και το κέντρο της πόλης. Αλλά χωρίς τη φροντίδα για τις γειτονιές αυτά θα παραμείνουν βιτρίνα

Αναφέρθηκε ακόμα επιγραμματικά στην ανάγκη στενής σύνδεσης της πόλης με το λιμάνι, όπως και στους κινδύνους από την ιδιωτικοποίηση που δρομολογείται, αλλά και στην ανάγκη και τη δυνατότητα να στηρίξει η δημοτική αρχή την τοπική αγορά, και να έχει λόγο για παρεμβάσεις, όπως η χάραξη της γραμμής του τραμ και τα έργα που θα τη συνοδεύσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK

br