Το facebook στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Δείτε τι θα γίνεται

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θεωρίες συνωμοσίας και fake news για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα κατεβαίνουν αυτόματα από το Facebook

Όπως ανακοίνωσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από το Facebook θα αφαιρούνται όλες οι αναρτήσεις και τα άρθρα που θα περιέχουν ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια που καταπολεμούν τον κορονοϊό.

Η απόφαση του Facebook ερχεται λίγες μόνο ημέρες, ύστερα από την αδειοδότηση που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer – BioNtech για έναρξη των εμβολιασμών στη Μεγάλη Βρετανία -αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Τρίτη- ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερική.

Σημειώνεται, ότι τόσο το Facebook όσο και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Youtube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση των χρηστών τους σχετικά με τον κορονοϊό, ενώ με τη νέα του απόφαση σταματούν τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν να κάνουν με τα εμβόλια.

Όπως αναφέρει το theVerge, από την πλατφόρμα του Facebook, θα αφαιρούνται θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι τα εμβόλια περιέχουν μικροτσίπ, είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών,είναι αποτελεσματικά ή τα συστατικά τους δημιουργούν παρενέργειες.