FACEBOOK: Μοιράζει λεφτά – Έτσι θα πάρετε και εσείς χρήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την περσινή «γκάφα» του κολοσσού, όταν «πιάστηκε» στα πράσα να υποκλέπτει συνομιλίες χρηστών χωρίς την έγκρισή τους, προχωρά σε μία… έξυπνη και νόμιμη κίνηση.

Συγκεκριμένα, θα αρχίσει να πληρώνει χρήστες του Facebook για να συλλέγει με την συγκατάθεσή τους φωνητικά τους μηνύματα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμά θα ονομάζεται «Προσφορές».

Οι χρήστες θα ανταμείβονται για τη βοήθεια που θα προσφέρουν στην εταιρεία.

Το Facebook θα αρχίσει να πληρώνει τους χρήστες για να μπορούν να συλλέγουν, με τη συγκατάθεσή τους πλέον, τα φωνητικά τους δεδομένα για την κατάρτιση λογισμικού αναγνώρισης ομιλίας.

Σε ένα πρόγραμμα που θα ονομάζεται «Προφορές», οι συμμετέχοντες θα πληρώνονται ένα μικρό ποσό, μέχρι 5 δολάρια, για να χρησιμοποιήσει το Facebook τις συνομιλίες τους, ώστε να εξελίξει την αναγνώριση ομιλίας AI.

Αυτά τα φωνητικά δεδομένα, σύμφωνα με την Daily Mail, θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση προϊόντων όπως η Portal, η οποία είναι η έξυπνη οθόνη του Facebook που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βίντεο-κλήση, για να μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη φωνή κάποιου.

Στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών, θα πρέπει να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις, όπως «Hey Portal» και επίσης να λένε τα πρώτα ονόματα 10 φίλων τους στο Facebook.