Δουλεύεις με υπολογιστή σε γραφείο; Πρέπει να δεις αυτό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους τους ανθρώπους πως η καθιστική ζωή αποτελεί εφαλτήριο και καταλύτη για πολλά αλυσιδωτά προβλήματα υγείας, εξακολουθούμε να πρέπει να καθόμαστε σε καρέκλες και να δουλεύουμε σε γραφεία εδώ και πάνω από έναν αιώνα.
 
Η τεχνολογία έχει πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο στις μηχανές που χειριζόμαστε στις καθιστικές δουλειές γραφείου. Οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) έχουν γίνει πολύ γρήγοροι, πιο μικροί σε μέγεθος, κινητοί και διευκολύνουν τις διεκπεραιωτικές εργασίες σε μεγάλο βαθμό.
 
Αλλά η τεχνολογία δεν έχει εξελίξει αρκετά τον τρόπο που καθόμαστε στο γραφείο και εργαζόμαστε σε έναν Η/Υ. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον...
 
...επειδή, πλέον, μια εταιρεία από την επαρχία Sonoma στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σχεδίασε το απόλυτο γραφείο για όσους εργάζονται κατά κόρον με Η/Υ.
 
Πρόκειται για το γραφείο Altwork, το οποίο είναι τόσο εργονομικό, ώστε επιτρέπει στον χρήστη να μην είναι συνεχώς σε καθιστή θέση. Μπορεί να εργάζεται σε όρθια, καθιστή ή κεκλιμένη στάση, χωρίς να δυσκολεύεται να χειριστεί τον Η/Υ.
 
Με αυτό τον τρόπο το άτομο αποφεύγει την πλειονότητα των προβλημάτων υγείας που συνοδεύουν τον καθιστικό τρόπο εργασίας.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
 
Πηγή:iatropedia.gr
[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eHdShyF9x7U" frameborder="0" allowfullscreen ]