Δείτε τι σημαίνει αν δείτε μια γυναίκα να κουβαλάει αυτό το αντικείμενο πάνω της…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι μικρό, στρογγυλό, σαν ένα νόμισμα.. Αλλά μπορεί να σας σώσει τη ζωή! 
Ονομάζεται «Αθηνά» και είναι το πνευματικό τέκνο μερικών εφευρετών που τώρα ψάχνουν να βρουν χρηματοδότες για να βγάλουν την εφεύρεσή τους στην αγορά.

Οι εφευρέτες την εταιρεία τους, την οποία ονόμασαν «ROAR for Good», δεν την βλέπουν ως μια συνηθισμένη επιχείρηση αλλά σαν κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κάτι που ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα κάνει την διαφορά.

Το «Αθηνά» δεν είναι απλώς ένα εμπορικό προϊόν. Για κάθε συσκευή που πωλείται, ένα μέρος των εσόδων επενδύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να μειώσουν τη βία και την κακοποίηση των γυναικών.

 

Γιατί αυτό το gadget είναι τόσο σημαντικό; Αν δεχτείτε επίθεση, πατάτε το κουμπί του «Αθηνά» και ακούγεται μια ειδοποίηση που είναι «πιο δυνατή ακόμη και από ένα τρένο» ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει ένα σήμα SOS:

Το σήμα που εκπέμπει το «Αθηνά» φτάνει στα κινητά τηλέφωνα των φίλων και των αγαπημένων σας και τους ειδοποιεί ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα τους ενημερώνει για την ακριβή σας θέση ενώ τους προτρέπει να καλέσουν άμεσα την αστυνομία.

Η συσκευή αισθητικά δεν είναι καθόλου άσχημη και έρχεται σε μια ποικιλία μοντέρνων χρωμάτων.

Η εταιρεία επιδιώκει να μαζέψει 40.000 δολάρια τις επόμενες 24 ημέρες για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της συσκευής.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wRs1745_Uzg" frameborder="0" allowfullscreen ]