Έτσι θα φορτίζεις το κινητό σου… χωρίς φορτιστή!


PLAN V θα λέγεται το νέο μπρελόκ που θα μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας. To μπρελόκ αυτό θα χρησιμεύει ως υποδοχή για μπαταρία 9V, που θα συνδέεται με τα έξυπνα τηλέφωνα (αλλά όχι με τα iphone) μέσω της θύρας micro-USB, και ουσιαστικά θα αντικαθιστά την μπαταρία σας για μερικές ώρες.

Οι διαστάσεις του μπρελόκ θα είναι μόλις 4,5cm x 1cm και θα ζυγίζει μερικά γραμμάρια (περίπου 480gr). Όταν τελειώνει η δική του μπαταρία το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να σταματάτε στο περίπτερο προς αντικατάσταση της 9V μπαταρίας του, καθώς δυστυχώς δεν θα επαναφορτίζεται.

Μπορεί να μην αποτελεί την οικονομικότερη λύση στις περιπτώσεις που ξεμένετε από μπαταρία στο κινητό σας (γιατί τα πακέτα με τις μπαταρίες κοστίζουν) αλλά σίγουρα θα είναι βολικότερο γιατί πλέον δεν θα κυκλοφορούμε με έναν φορτιστή στο χέρι παρακαλώντας την σερβιτόρα να μας φορτίσει το κινητό!

Οι δημιουργοί του Plan V, Evan Stuart και Luke Trevitt που κατάγονται από την Αυστραλία, δηλώνουν έτοιμοι να αρχίσουν να παράγουν μαζικά την κινητή μπαταρία τους, και πιστεύουν πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: athensmagazine.gr