Το 16ο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Greek ICT Forum, το Θεσμικά αναγνωρισμένο Συνέδριο από την πολιτεία στους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Υποδομών  Επικοινωνιών, μπροστά σε καθοριστικές συγκυρίες για την πορεία του Κλάδου των ΤΠΕ στην Ελλάδα ανακοινώνει την 16η ετήσια διοργάνωσή του την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την συμμετοχή πολιτικών, θεσμικών, επιχειρηματικών και στελεχιακών παραγόντων του τομέα ΤΠΕ στην Ελλάδα. Ο θεματικός άξονας του Συνεδρίου είναι:
Το νέο ΕΣΠΑ επί θύραις!
Είναι η τελευταία ευκαιρία των ΤΠΕ;
 
Η 16η διοργάνωση του Greek ICT Forum διεξάγεται με την:
• αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης // Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας // Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και
• την υποστήριξη των Γενικών Γραμματειών Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στην διοργάνωση του 16ου Συνεδρίου του Greek ICT Forum έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους οι:
· Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
· Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,
· Μενέλαος Δασκαλάκης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,
· Στέφανος Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου,
· Ευγενία Ουζουνίδου, Βουλετής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Υποδομών,
· Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,
· Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος,
καθώς και σημαντικά διευθυντικά στελέχη του Δημόσιου τομέα και Εταιρειών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ψηφιακών επικοινωνιών.
Το θεματικό περιεχόμενο του Συνεδρίου αποτελείται από λειτουργικές ενότητες, που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την επικοινωνία και ενημέρωση Επιχειρήσεων, Στελεχών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, χρηστών, Φορέων αλλά και των αρμοδίων πολιτικών, που έχουν στην αρμοδιότητά τους την ανάπτυξη των ΤΠΕ, ως εξής:

1) Ψηφιακές Υπηρεσίες, Ευρυζωνικότητα και Υποδομές:  Αναφορά σε Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις εφαρμογές τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με έμφαση σε νέες εγκαταστάσεις και επενδύσεις στην Πληροφορική (Gloud, Data Centers κ.α) και στις Ψηφιακές Επικοινωνίες.
2) Ψηφιακές εφαρμογές σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς: Αναφορά σε εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών που συμβάλουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας εν μέσω ύφεσης. Εταιρίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, επικεφαλής ΙCT σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς παρουσιάζουν πως οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι μία από τις βασικές παραμέτρους εξόδου από την ύφεση
3) Η Προγραμματική Περίοδος του νέου ΕΣΠΑ. Στρατηγική Ανάπτυξης στους τομείς της Καινοτομίας, Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και των ΤΠΕ: Αναφορά στον νέο «οδικό χάρτη» ανάπτυξης των τομέων Καινοτομίας, Ψηφιακής Οικονομίας και ΤΠΕ όπως αποτυπώνεται στις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ. Πολιτικοί, Επιχειρηματικοί και Δημόσιοι παράγοντες παρουσιάζουν και συζητούν ρεαλιστικές προτάσεις για την αξιοποίηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ Αναδιάταξη και επανασχεδιασμός έργων ΤΠΕ στο ΕΣΠΑ, διεθνής προσανατολισμός της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ.

Και στις τρεις ενότητες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες που διαμορφώσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που χειρίζονται σημαντικές εγκαταστάσεις ICΤ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την πορεία των ΤΠΕ

Χορηγός Επικοινωνίας το Piraeuspress.gr