Κάντε ΣΕΞ και σπάστε τα χρονόμετρα! Δεν θα πιστεύετε ποια θεωρείται φυσιολογική διάρκεια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πόσο διαρκεί το σεξ είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό κι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το ζευγάρι, τη διάθεση, τη στιγμή... Το σεξ μπορεί κάποιες φορές να είναι παρατεταμένο κι άλλες να τελειώνει σε μια στιγμή. Ποια είναι όμως η φυσιολογική διάρκειά του;

Σε αυτή την ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει μια ομάδα ερευνητών από την Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, οι οποίοι μελέτησαν 500 ζευγάρια από Ολλανδία, Βρετανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Τουρκία.

Ο επικεφαλής της έρευνας. Δρ. Μπρένταν Ζιτς, ανέφερε ότι το σεξ μπορεί να διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως τρία τέταρτα της ώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω μελέτη έχει καταγραφεί η διάρκεια του σεξ με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την διείσδυση του πέους έως την εκσπερμάτωση.

Η τόσο ακριβής καταγραφή είχε επιτευχθεί με... χρονόμετρα, τα οποία οι εθελοντές ενεργοποιούσαν αμέσως μόλις άρχιζε η διείσδυση και τα σταματούσαν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση.

Τα 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά είναι ο μέσος όρος για κάθε ζευγάρι, γράφει ο δρ Ζιτς. Δεδομένου ότι η μέγιστη διάρκεια στο σεξ είναι αισίως 80 φορές μεγαλύτερη από την ελάχιστη, «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει φυσιολογική διάρκεια στο σεξ», τονίζει.

Όσον αφορά όλα τα ζευγάρια μαζί, ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν τα 5,4 λεπτά, προσθέτει. Βέβαια, κάποιοι θα αναρωτηθούν για τη χρήση προφυλακτικού και αν επηρεάζει τη διάρκεια του σεξ.

Μην ανησυχείτε! Τόσο το προφυλακτικό, όσο και για το αν ο άνδρας έχει κάνει περιτομή ή όχι δεν επηρεάζουν.