Τι σημαίνουν τα περίεργα σεξουαλικά όνειρα που βλέπεις;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μάθε τι σημαίνουν για σενα τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα.

Είσαι σε σχέση ή παντρεμένη και ευτυχισμένη. Τότε γιατί είδες χθες το βράδυ ερωτικό όνειρο με το… γείτονα (ο οποίος είναι και μικρότερος σου); Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου ή ότι έχεις κάποιο ντροπιαστικό σεξουαλικό μυστικό ή πρόβλημα;

Σύμφωνα με τη Debby Herbenick, Ph.D., συγγραφέα του Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction, τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι η σωστή απάντηση. Τα ερωτικά όνειρα είναι φυσιολογικά , γράφει, για να μην αναφέρουμε ότι είναι και πέρα από τον έλεγχο μας, κι εμείς οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι’αυτά.

Το ερωτικό ομοφυλοφιλικό όνειρο

Όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται σε κάποιους, αυτό το όνειρο είναι αρκετά συνηθισμένο, επισημαίνει η συγγραφέας Debby Herbenick και συμπληρώνει: Πολλές γυναίκες ονειρεύονται σε κάποια φάση της ζωής τους ότι κάνουν έρωτα με μια άλλη γυναίκα ακόμη κι αν, στην πραγματική ζωή, τις έλκουν μόνο οι άνδρες.

AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Μια πρώτη απάντηση θα μπορούσε να είναι πως στη δυτική κουλτούρα τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί μια μικρή ψύχωση με την ιδέα δύο γυναικών να κάνουν έρωτα σημειώνει η ειδικός. Όταν όμως μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα βλέπει ξαφνικά το ίδιο ερωτικό όνειρο, είναι πιο πιθανό να αποτελεί την έκφραση του κοιμισμένου μυαλού για μια δυνατή γυναικεία φιλία. Τα όνειρα που βλέπεις ότι κάνεις σεξ με ανθρώπους του ίδιου φύλου μπορεί επίσης να πυροδοτηθούν από τη συναισθηματική εγγύτητα που έχουν πολλές γυναίκες με τις καλύτερες φίλες τους. Στα όνειρα μερικές φορές αυτή η εγγύτητα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, είναι όμως απίθανο να σημαίνει οτιδήποτε σχετικά με τον ερωτικό σου προσανατολισμό, εκτός κι αν ενδιαφέρεσαι για τις γυναίκες και όταν είσαι ξύπνια, επισημαίνει η ίδια.

Το όνειρο με αυτόν που έφυγε μακριά
Δεν έχεις σκεφτεί για χρόνια το αγόρι σου από το πανεπιστήμιο, οπότε γιατί τον είδες στον ύπνο σου χθες να κάνετε έρωτα; Μην κοκκινίζεις τονίζει η συγγραφέας. Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες να βλέπουν όταν κοιμούνται τους συντρόφους Δεν έχεις σκεφτεί για χρόνια το αγόρι σου από το πανεπιστήμιο, οπότε γιατί τον είδες στον ύπνο σου χθες να κάνετε έρωτα; Μην κοκκινίζεις τονίζει η συγγραφέας. Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες να βλέπουν όταν κοιμούνται τους συντρόφους τους από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν έχουν εδώ και χρόνια μια όμορφη ζωή και οικογένεια.

AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Υπάρχει περίπτωση κάπου στο βάθος να είσαι ακόμη ερωτευμένη με τον πρώην σου; Πιθανότατα όχι, απαντά η ειδικός και προσθέτει: Οι εικόνες ενός πρώην είναι αποθηκευμένες μαζί με εκατοντάδες άλλες αναμνήσεις μέσα στον εγκέφαλό σου. Όπως ακριβώς οι άνδρες ονειρεύονται συχνά τα κατορθώματά τους στο λύκειο, οι γυναίκες μπορεί να ξαναζούν εκείνες τις πρώτες ημέρες εξερεύνησης, ρομαντισμού και ενθουσιασμού. Σύμφωνα με την Tina B. Tessina, Ph.D., ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα του βιβλίου It Ends with You: Grow Up and Out of Dysfunction, αυτό το όνειρο θα μπορούσε, επίσης, να είναι μια προειδοποίηση. Μπορεί να σημαίνει πως μια πρόσφατη εμπειρία σού έχει υπενθυμίσει την προηγούμενη ή πως προσπαθείς να καταλάβεις κάτι από εκείνη την παλιά εμπειρία, σημειώνει η ίδια, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να ακούσουν τι μπορεί να προσπαθεί να τους πει αυτό το όνειρο. Ίσως κάποιος που γνωρίζεις τώρα, ή που μόλις γνώρισες, σου θύμισε τον πρώην, ή ανησυχείς μήπως επαναλάβεις ένα παλιό λάθος.

Το ακατάλληλο όνειρο (με τον άνδρα της φίλης σου!)

Δεν είχες ποτέ στη ζωή σου παράνομη σχέση, πόσο μάλλον με τον άνδρα της καλύτερης φίλης σου, οπότε γιατί να τον δεις στον ύπνο σου;

AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Η πρώτη εξήγηση, λέει η Tina B. Tessina, είναι πιθανότατα μια αθώα περιέργεια. Μπορεί να είσαι περίεργη, σε ένα ασυνείδητο επίπεδο, για το πώς μοιάζει να είσαι μαζί του. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει και διαφορετική εξήγηση. Μπορεί να είναι ταμπού, συναρπαστικό και να το θεωρείς εντελώς απρεπές – αυτά τα συναισθήματα όμως το κάνουν και σέξι. Μια μικρή έρευνα δείχνει πως αυτά τα εξωσυζυγικά όνειρα μπορεί να τα βλέπουν άνθρωποι που βρίσκονται σε σεξουαλικό τέλμα αναφέρει η Debby Herbenick. Σκέψου αυτό το όνειρο σαν μια ένδειξη ότι πρέπει να προσπαθήσεις να ξαναβάλεις το πάθος στη σχέση σου.

Πηγή: shape.gr