Ένα και μοναδικό το ΚΑΤΙ της Αδαμαντίας Ψαλλιδάκου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα βιβλίο για ΟΛΟΥΣ! Μικρούς και μεγάλους!
Το ΚΑΤΙ είναι παιδικό βιβλίο 
- για παιδιά με αναπηρία και χωρίς
αλλά και για γονείς!
..... γράφει η Στεφανία Βενιέρη

Όσοι γνωρίζουν την κα Ψαλλιδάκου ξέρουν καλά πως πρόκειται για ένα άτομα που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και έχει ακόμα περισσότερα να δώσει. Μέσα από τη γνώση και το απαράμιλλο πάθος της για δημιουργία και εξέλιξη με ότι καταπιάνεται τα αποτελέσματα είναι σπουδαία!
Η Αδαμαντία Ψαλλιδάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε σ΄ένα σπίτι του Πειραιά όπου φως, άνθρωποι και βιβλία μπερδεύονταν στα όνειρα και έφτιαχναν τα παραμύθια της. Διδάσκει μαθητές με ειδιγκές ανάγκες, κάνοντας ένα μεγάλο όνειρο της πραγματικότητα και πραγματοποιεί διδασκαλίες μεταπτυχιακών φοιτητών, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και βιωματικά εργαστήρια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα διευθύνει το ειδικό δημοτικά σχολείο για παιδιά με αυτισμό στον Πειραιά.
Καλομεγαλώνει δίπλα στη κόρη της, στην οποία χρωστά την παρώθηση να γίνεται συνεχώς καλύτερη ως άνθρωπος. Τα παραμύθια είναι συνδημουργίες μάνας και κόρης, νανουρίζουν τις νύχτες και χαμογελούν δημιουργικά στο παιχνίδισμα κάθε ημέρας.

"Το Κάτι" εχει ηδη παρουσιαστεί στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, στη Μάνη, στο Αγνάντι του ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και το Σάββατο 19/9, 11.30πμ ΠΑΜΕ στην Αίγινα!
″ Το Κάτι ″ πρωτοτυπεί ... καλώντας τους μικρούς αναγνώστες του να γράψουν την δική τους ιστορία και να τη μοιραστούν!

Το Παραμύθι αυτό, "Το Κάτι" μας είναι συνδημιουργία μάνας και κόρης, κομμάτι της αγκαλιάς τους τα βράδια, η αρχή των ονείρων τους. Μαντώ και Μαργαρίτα- ΓραμμαΡίτα γίνονται συν-γραφείς, συνταξιδιώτες στο ταξίδι της ζωής και της αναζήτησης της αγάπης! Μας προ(σ)καλούν να αναζητήσουμε τα όνειρά μας, μικροι και μεγάλοι να γινουμε ένα και να συνδημιουργήσουμε το δικό μας Κάτι! Καλοτάξιδο να είναι και να σκορπίσει γνώση και χαρά!!!

Με την κυρία Ψαλλιδάκου γνωριστήκαμε στα πλαίσια ενίσχυσης της κοινωνιολογικής μου έρευνας : ΜΕΡΙΜΝΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΑμεΑ . Με συνοδό την πολυετή εμπειρία της στο χώρο των ΑμεΑ αλλά και τον καλοσυνάτο χαρακτήρα της μοιράστηκε μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες που όλοι οι γονείς χρειάζονται. Σε λίγες ημέρες η συνέντευξη θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό μου κανάλι :
Μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και να απολαύσετε απόσπασμα από την πετυχημένη παρουσίαση του ΚΑΤΙ στο ΑΓΝΑΝΤΙ του ΌΜΟΡΦΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.