ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Γιατί η συγκεκριμένη γειτονιά έγινε «φάντασμα» – Η ιστορία πίσω από την ερημιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια από τις πιο τρομακτικές και «σκοτεινές» γειτονιές του κόσμου είναι αυτή του Χάι Ρίβερ (ψηλό ποτάμι) στην πόλη Κάλγκαρι του Καναδά.

Η γειτονιά αυτή κάποτε έσφυζε από ζωή, με παιδιά να παίζουν γελώντας στους δρόμους και τις οικογένειες να είναι χαρούμενες και αγαπημένες. Όλα αυτά, μέχρι το 2013, όταν ξέσπασαν μαζικές πλημμύρες στην περιοχή.

Οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε 4 άτομα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, άλλα 100.000 άτομα είδαν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα σπίτια αυτά ήταν μεν γερά σαν κατασκευές, η τοποθεσία, όμως, ήταν εντελώς ακατάλληλη, καθώς ήταν εκτεθειμένη σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Daily Mail αναφέρει, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πόλης Κάλγκαρι, ότι υπήρξαν πολλοί που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν σπίτια στην περιοχή, μετά την καταστροφή, καθώς οι τιμές είχαν πέσει κατακόρυφα.

Από τα σπίτια της γειτονιάς, έχουν κατεδαφιστεί 54 και άλλα 14 παρέμειναν έρημα και παρατημένα. Μόνο 26 σπίτια είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση και περιμένουν μήπως βρεθούν νέοι ιδιοκτήτες.

Μπορεί η γειτονιά αυτή να μην στοιχειώνεται από κάποιον παρανοϊκό δολοφόνο ή κάποια «κατάρα», κανείς, όμως, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναπεράσει κάποια βιβλική καταστροφή, όπως αυτή του 2013.

Η εγκατάλειψη, λοιπόν, που ήταν αποτέλεσμα του φόβου των κατοίκων, μετέτρεψε το Χάι Ρίβερ σε «φάντασμα», στερώντας του τη ζωή και τη χαρά.

Ο φωτογράφος Σεφ Λόλες επισκέφτηκε τη γειτονιά αυτή, καταγράφοντας τα όσα είδε και φωτογραφίζοντας όσα του τράβηξαν την προσοχή. «Ήταν διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο εγκαταλελειμμένο μέρος έχω επισκεφτεί, επειδή η κατάσταση των σπιτιών ήταν πολύ καλή. Έχω πάει σε άλλες πόλεις φαντάσματα – που συνήθως βλέπεις μόνο ερείπια. Στο Χάι Ρίβερ αυτό δεν υπήρχε. Όλα ήταν τόσο ζωντανά που νόμιζες πως κάποιος θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα πει ότι πατάς τον γρασίδι στον κήπο του» είπε, περιγράφοντας την εμπειρία του. Τόνισε, επίσης, ότι η γειτονιά αυτή έχει κάτι το «μοναδικό και ανατριχιαστικό».

star