12 πανέξυπνα κόλπα για να κάνετε τα παλιά σας ρούχα να δείχνουν σαν καινούργια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως και η ζωή μας, πολλοί πιστεύουμε πως τα ρούχα μας θα πρέπει να ζήσουν για πάντα. Είναι αδιαμφισβήτητα κάτι πολύ δύσκολο όταν πρέπει να πετάξουμε τα ρούχα που έχουν χαλάσει, ειδικά εάν είναι από τα αγαπημένα μας.

Εάν έχετε κάποια ρούχα που είναι για πέταμα, περιμένετε λίγο. Μετά από αυτό το άρθρο, ίσως και να μπορέσετε να τα σώσετε!

Δείτε τις 12 υπέροχες ιδέες που ακολουθούν:

1. Χνούδια

Αυτά είναι ένας λόγος για να μην φοράτε το χνουδωτό σας πουλόβερ. Πάνε παντού και μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Για να τα αποφύγετε, βάλτε το πουλόβερ σας στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.

3

2. Λεκέδες από αποσμητικά

Τρίβοντας μία βαμβακερή κάλτσα πάνω στο λεκέ, θα τους δείτε να εξαφανίζονται αμέσως.

4

3. Νάιλον

Σταματήστε ένα σκίσιμο στο καλσόν σας βάζοντας λίγο βερνίκι πάνω του!

5

4. Λεκέδες στις μασχάλες

Νερό, χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα είναι όλα όσα χρειάζεστε. Ανακατέψτε τα και απλώστε το μίγμα στο λεκέ. Αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεπλύντε. Τώρα, μένει μόνο να ρίξετε το ρούχο στο πλυντήριο και θα γίνει σαν καινούργιο!

6

5. Κουμπιά που φεύγουν

Βάζοντας λίγο βερνίκι πάνω στα κουμπιά της μπλούζας σας, θα γίνουν πολύ πιο σταθερά. Αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για περιπτώσεις που βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να τα ράψετε κανονικά.

7

6. Λεκέδες από λάδι

Πιθανώς να νομίζετε πως είναι αδύνατο να αφαιρεθούν τέτοιοι λεκέδες. Πάρτε λίγο υγρό για τα πιάτα και βάλτε το πάνω στο λεκέ. Πιστέψτε μας, θα κάνει θαύματα!

8

7. Παπούτσια από καστόρι

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά τα παπούτσια. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο υλικό και μπορεί εύκολα να φθαρεί. Εάν έχετε επίμονους λεκέδες στα παπούτσια σας, χρησιμοποιήστε προσεκτικά μία λίμα για να τους βγάλετε.

9

8. Λεκέδες από κόκκινο κρασί

Φαίνονται να είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Βέβαια, το μόνο που χρειάζεστε είναι απλά λίγο ακόμα κρασί. Μόνο που αυτή τη φορά αντί να το πιείτε, βάλτε λίγο λευκό κρασί στον λεκέ για μερικά λεπτά και μετά κατευθείαν στο πλυντήριο.

10

9. Λουστρίνια

Επιδιορθώστε τις γρατσουνιές στα λουστρίνια σας απλά βάζοντας λίγη βαζελίνη. Θα γίνουν σαν καινούργια!

11

10. Φούτερ με κουκούλες

Είναι τα καλύτερα. Αυτό ισχύει μέχρι να βγει το κορδόνι από την κουκούλα. Ένας τρόπος για να το βάλετε στη θέση του είναι να το δέσετε σε ένα καλαμάκι και να περάσετε το καλαμάκι από την κουκούλα!

12

11. Μπανέλα

Ένα σoυτιέv του οποίου η μπανέλα σας τρυπάει μπορεί να είναι το πιο επίπονο πράγμα στον κόσμο. Πριν το πετάξετε όμως, πάρτε ένα ψαλίδι και μία συσκευασία Moleskin padding. Αρχικά βάλτε τη μπανέλα στη θέση της και μετά κόψτε ένα μικρό κομμάτι από τη συσκευασία και καλύψτε την περιοχή της τρύπας. Αυτό ήταν!

13

12. Επίμονο φερμουάρ

Ένα φερμουάρ που δεν ανοίγει μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικό. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, βάλτε λίγο βαζελίνη στο φερμουάρ. Τώρα θα κινηθεί πολύ πιο εύκολα!

14

Εσείς γνωρίζετε κάποιο άλλο που παραλείψαμε;

Πηγή: athensmagazine