Οφθαλμαπάτη: 9 στους 10 κάνουν λάθος – Ποιους αριθμούς βλέπεις;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Είναι από εκείνα τα «παιχνίδια» που αρέσουν σε όλους να τα παίζουν, καθώς προκαλούν ευχάριστο πονοκέφαλο και σε κάνουν να δοκιμάζεις τις… αντοχές σου. Είσαι από τους «νικητές» ή μήπως εντάσσεσαι στην τεράστια πλειοψηφία εκείνων που δεν πέτυχαν το σωστό;

Αυτό ακριβώς ήταν και το σημερινό viral: η οπτική ψευδαίσθηση που ανέβασε κάποιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δεν άργησε να σαρώσει, καθώς οι απαντήσεις για το ποιον αριθμό βλέπει ο καθένας ήταν πάρα μα πάρα πολλές.

Ήταν όμως και οι σωστές;

Εδώ σας θέλουμε: η εικόνα δείχνει έναν αριθμό εν μέρει κρυμμένο μέσα σε έναν ριγέ μαύρο και γκρι κύκλο. Οι θεατές ερωτώνται εάν βλέπουν έναν αριθμό και, αν ναι, ποιος είναι αυτός. Οι ρίγες είναι διατεταγμένες σε ανομοιόμορφες σπείρες, καθιστώντας τον αριθμό ακόμα πιο δύσκολο να βρεθεί.

Η συντριπτική πλειονότητα απάντησε πως βλέπει τον αριθμό 45283, με του πιο πολλούς ν’ αναρωτιούνται αν υπάρχει κάπου κάποια παγίδα και αν πρέπει να επισκεφτούν τον οφθαλμίατρό τους.

Υπήρχα και εκείνοι που σχολίασαν πως βλέπουν το 528, όμως στην πραγματικότητα η απάντηση είναι πολύ πιο… μεγάλη!

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί στην πραγματικότητα υπάρχουν 7 ολόκληρα ψηφία: 3452839 είναι η σωστή απάντηση- όλες οι υπόλοιπες είναι ξεκάθαρα λάθος.

Είναι κατανοητό πως η ψευδαίσθηση λειτουργεί έτσι που βάζει δύσκολα σε όλους, αλλά μπας και βρήκατε τον σωστό αριθμό;