Απίστευτο: Ήταν φυγάς για 30 χρόνια και παραδόθηκε όταν έμεινε…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ιστορία του Ντάρκο Ντέσιτς, ο οποίος είχε κηρυχθεί φυγάς εδώ και περίπου 30 χρόνια. Πριν από μερικές μέρες αποφάσισε να παραδοθεί στις Αρχές διότι έμεινε άστεγος!

Η περιπέτεια του Ντέσιτς αρχίζει στις αρχές Αυγούστου του 1992 όταν κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές Graffon στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Είχε εκτίσει έναν χρόνο από την συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών που του είχε επιβληθεί για καλλιέργεια κάνναβης.

Ο Ντέσιτς χρησιμοποιώντας μια λεπίδα πριονιού και κοπτικά μπουλονιών κατάφερε πριν από τρεις δεκαετίες να αποδράσει από τη φυλακή. Ήθελε να φύγει από τη φυλακή επειδή φοβόταν ότι εκτίοντας την ποινή του θα τον απελάσουν στη γενέτειρά του Γιουγκοσλαβία και εκεί θα αναγκαζόταν να κάνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Τελικά η απόδρασή του εξελίχθηκε βάσει του σχεδίου του.

Μάλιστα, πέρασαν τρεις δεκαετίες χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος του στις Αρχές της Αυστραλίας. Ο 64χρονος πλέον Ντέσιτς εργαζόταν σε διάφορες δουλειές στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ. Ζούσε φυσιολογικά διατηρώντας ένα χαμηλό προφίλ προκειμένου να μην τραβάει πάνω του τα βλέμματα.

Μέχρι που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία του κορωνοϊού. Όταν ο covid-19 «χτύπησε» την Αυστραλία στις αρχές του περασμένου έτους, «πάγωσαν» όλες οι εργασίες που έκανε και τον συντηρούσαν. Έτσι κατέληξε να μείνει άστεγος.

«Τηρούσε απόλυτα τον νόμο, δεν κίνησε ποτέ την προσοχή. Ποτέ του δεν προκάλεσε πρόβλημα σε κανέναν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν φυγάς», ανέφερε αστυνομική πηγή. «Ωστόσο, ο κορωνοϊός σταμάτησε όλες τις εργασίες που έκανε, έμεινε άστεγος και τα τελευταία βράδια κοιμόταν στην παραλία. Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στη φυλακή όπου θα έβρισκε μια στέγη», πρόσθεσε.

Στις 12 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε στην αστυνομία και εξήγησε τι είχε κάνει. Κατηγορήθηκε για απόδραση και μέσα στον μήνα θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγή: usay