Προσοχή: Oι ερευνητές δηλώνουν πως αυτά τα σημάδια δείχνουν ανώτερη νοημοσύνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν είναι πάντα αναγκαίο να κάνει κάποιος ένα τεστ νοημοσύνης για να μετρήσει τις νοητικές του δυνατότητες.

Δείτε παρακάτω 11 χαρακτηριστικά των πολύ έξυπνων ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν να καταλαβαίνετε με ποιον μιλάτε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για αυτοανάλυση.

11. Καταλαβαίνετε πότε σας λένε ψέματα

Καταλαβαίνετε πότε κάποιος πάει να σας κοροϊδέψει και δεν επιτρέπεται να συμβεί. Επίσης, καταλαβαίνετε τα κίνητρα και τις προθέσεις των ανθρώπων. Όλα αυτά είναι σημάδια ανώτερης συναισθηματικής νοημοσύνης.

10. Είστε αυτάρκεις

Φυσικά και αγαπάτε τον σύντροφό σας, αλλά δεν αφήνετε όλη σας την ζωή να περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Έχετε την δική σας ζωή και τα δικά σας ενδιαφέροντα.

9. Μερικές φορές είστε ακατάστατοι

Το σπίτι σας δεν είναι πάντα τακτοποιημένο. Πολλές φορές, επικρατεί ένα μικρό χάος επειδή έχετε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείτε.

8. Δεν λέτε ψέματα στον εαυτό σας

Δεν λέτε ψέματα ούτε στον εαυτό σας ούτε στους άλλους, γιατί ξέρετε ότι τα ψέματα έχουν συνέπειες που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αργότερα.

7. Μπορείτε να συγκρατήσετε τα συναισθήματά σας όποτε είναι απαραίτητο

Ως ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα καταπιέσετε ή κρύψετε τα ειλικρινή σας συναισθήματα. Ωστόσο, γνωρίζετε τα όρια και δεν θα μπείτε στον ρόλο του θύματος για να προσελκύσετε την προσοχή. Κάτι συμβαίνει, το ξεπερνάτε και το αφήνετε πίσω σας.

6. Πάντα κάνετε σχέδια

Όταν κάτι είναι σημαντικό για εσάς, θέλετε να έχετε ένα χειροπιαστό πλάνο για να το πετύχετε παρά να ονειρεύεστε.

5. Μερικές φορές σας αρέσει να μην κάνετε τίποτα

Μια καινούργια έρευνα υποστηρίζει ότι το να μας αρέσει να τεμπελιάζουμε μερικές φορές είναι ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Η έρευνα βασίστηκε στην συμπεριφορά 2 ομάδων ανθρώπων: τους σκεπτόμενους και τους ενεργητικούς ανθρώπους. Οι σκεπτόμενοι έδειξαν μια προτίμηση στο να λύνουν γρήγορα ένα πρόβλημα και να περνάνε τον υπόλοιπο χρόνο όντας λιγότερο ενεργητικοί.

4. Δεν κολλάτε στο παρελθόν

Εκτιμάτε τις εμπειρίες του παρελθόντος σας, αλλά δεν σας αρέσει να αναβιώνετε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Ονειρεύεστε το μέλλον, ενώ ζείτε στο παρόν.

3. Κάνετε λάθη

Ξέρετε ότι το να κάνετε λάθη είναι ένα απαραίτητο κομμάτι για να προχωρήσετε μπροστά στην ζωή σας.

2. Δεν νιώθετε την ανάγκη να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν

Δεν έχετε την ανάγκη να πείτε και να δείξετε σε κανέναν πόσο έξυπνοι είστε.

1.Ξέρετε τι σημαίνει το μήκος των δακτύλων σας

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioural Brain Research, μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της αναλογίας του δείκτη και του παράμεσου με τις νοητικές μας ικανότητες. Η αναλογία μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου μπορεί να υπολογισθεί διαιρώντας το μήκος τους. Αν η αναλογία είναι χαμηλή, τότε ο άνθρωπος είναι δυνατός και ενεργητικός. Αν η αναλογία είναι υψηλή, έχει καλύτερη λεκτική μνήμη. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το μήκος του δείκτη καθορίζεται από τα επίπεδα τεστοστερόνης που έχει κάποιος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την χωρική γνώση.